Стаж в Европейски център за превенция и контрол на заболяванията

Стаж в Европейски център за превенция и контрол на заболяванията

© ReutersЕвропейският център за превенция и контрол на заболяванията (ECDC) организира шестмесечни стажове два пъти годишно. ECDC e агенция, чиято дейност се изразява в подобряване на защитата срещу инфекциозни заболявания на европейско равнище.


Стажантската програма предоставя възможност за младите дипломанти да се запознаят с дейността на центъра, както и да натрупат професионален опит в областта на борбата с инфекциозните заболявания.


Желаещите могат да кандидатстват за позиции в следните области: клинични инфекциозни заболявания, микробиология, публично здравеопазване, епидемиология, статистика в областта на инфекциозните заболявания, социални науки, медицинска информатика, научни и/или рискови контакти.
Европейски център за превенция и контрол на заболяванията осигурява месечна стипендия от 1000 евро на стажантите и покрива пътните им разходи.


Кандидатите трябва да отговарят на следните изисквания:


- да са граждани на страните членки, страните кандидатки или страните от ЕИП (Исландия, Норвегия, Лихтенщайн).
- да притежават диплома за завършено висше образоване
- да владеят перфектно един от официалните езици на ЕС, както и английски език – работния език на програмата. За кандидатите от страни, които не са членки на ЕС задължителен е само английският.
- кандидатите не трябва да са участвали в други стажантски програми в европейски институции или да са работили в европейска институция.


Краен срок


За първата сесия крайният срок е 30 януари 2009 г., за втората – 30 април 2009 г.


Повече информация:
На интернет страницата на ECDC


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK