Централноевропейският университет отпуска стипендии за магистърски програми

Централноевропейският университет отпуска стипендии за магистърски програми

© Виктор КирковЦентралноевропейският университет, основан през 1991 година в Будапеща, е известен с интернационалните си студенти и преподаватели идващи от 80 различни страни, в това число Северна Америка, Западна Европа, Турция и Южна Азия. Всяка година повече от 3000 желаещи се конкурират за 600 места, като се дава предимство на такива с отличителни качества и постижения, независимо от техните финансови възможности.


ЦЕУ предлага различни видове, пълни и частични стипендии както за магистърски, така и за докторски програми. Повечето докторанти получават облекчения от пълната учебна такса и тригодишна стипендия в размер на 8,500 евро на година.


Освен това, 15 % от студентите записани в магистърска програма не плащат учебна такса и получават пълна или частична годишна стипендия. Възможно е и финансиране от външни програми като Еразъм Мундус. Обучението продължава една или две години за бакалаври, преминали през тригодишен курс на обучение.
Университетът предлага широк спектър от специалности: история, икономика, екологична политика, приложна математика, философия, политология, социология и социална антропология.


Централноевропейският университет и всички негови програми са регистрирани и акредитирани в САЩ и Унгария. Особено престижни са бизнес специалностите и международни отношения и европеистика. Конкуренцията сред желаещите да учат там е голяма. Студентите се приемат на базата на много добри академични резултати, препоръка и отличен английски, тъй като това е езикът на обучение. Ако нямат международно признат сертификат, те могат да се явят на изпит, организиран от ЦЕС в собствената си страна.


Процесът на кандидатстване е разделен на няколко етапа. Първият включва попълване на он-лайн формата за кандидатстване на сайта на университета, която се изпраща заедно с останалите необходими документи. Крайният срок за следващата учебна година е 26 януари 2009 година.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK