Прокуратурата оспори правилата за прием в първи клас в София

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (21)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 3992 Неутрално

  Някой прокурор има отроче първокласник и не го устройват "умотворенията" на калинките !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1230 Весело

  Първи клас се превърна в бизнес проект.

 3. 3 Профил на Amot
  Amot
  Рейтинг: 475 Весело

  Ох, знаех си аз, че още от първи клас се почва с тежките престъпления! Добре, че родната прокуратура бди!

  Цацата трябва да бъде изпържена!
 4. 4 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5308 Неутрално

  Тези които са написали правилата/общините/ не ги спазват

 5. 5 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1676 Любопитно

  абе, като споменахте, кво стана с този "куриоз"?

  http://m.btvnovinite.bg/article/bulgaria/kurioz-priem-na-dete-v-parvi-klas-sled-darenie-za-uchilishteto.html

 6. 6 Профил на victortrt
  victortrt
  Рейтинг: 384 Разстроено

  И що сега се сетихте бе ПРБ, като минаха две класирания. Да я бяхте оспорили като я приеха и преди класиранията, че да има смисъл нещо така.
  А че системата за прием е тъпа /основен акцент е постоянния адрес и местоработата на родителите/, защото де факто закрепостява децата към кварталните училища.
  Отделен е въпросът, че по критерия постоянен адрес има дупки в районите на различните училища и ако не попадаш в района на някое от тях, не се класираш.

 7. 7 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1631 Неутрално

  Ашколсун, машалла ефенди Цацаров!
  Най-после ударихте престъпността, организирана и не и сточ ход, просто ще и пречупите гръбнака!

 8. 8 Профил на chevyvolt
  chevyvolt
  Рейтинг: 1323 Неутрално

  Те децата вече ги записаха, а Цаци понеже вече затегна болтовете минава на следващ левЕл :)

 9. 9 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 479 Неутрално

  За КОЙ ли го е писал Ботев?
  "Седим срещу Вознесение с дяда Обрешка Картункович на пътя и гледаме как си играят децата на "пещ-пещ-пещице". Отдолу иде кир Михалаки и като върви, сякаш че и дуварите му думат: "Машаллах, машаллах! Голям човек, умен човек." А голям и умен човек беше кир Михалаки: шкембето му - де можеш направи такова шкембе - да събереш шкембетата и на шестех букурещки трътове, макар те и повече народен имот да са изяли; главата му - пет такива глави, каквото има "нашето доктор", макар то да е професор "на букурещкото медицинско факултето" и с конския си ум е зачудило и мало, и голямо. Главата и шкембето на кир Михалаки нямаше ги по сичките салхани. В шкембето му свободно можеха седна пет души турци и да пият кафе; в главата му с трийсет яйца гъска да насадиш; а гърдите му - гърди нямат нашите чорбаджии. Лицето на кир Михалаки мязаше на подница, носът - на мухлясал грозд, ръцете - ръцете му се не виждаха отпред; а крака - само от краката му да направиш 5-6 попа. Отзад кир Михалаки беше някак по-деликатен: вратът му - като талията на свинята, гърбът - като табашки кош, а под гърба - кръгла манастирска трапеза."
  За КОЙ от ТРИМАТА???

 10. 10 Профил на UJC4040
  UJC4040
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Едно перфектно действие в стил "да запушим съдебната система". Съдът ще умува известно време, ще се проточат заседания, решение в името на народа, обжалване...дечицата ще започнат училище и в един зимен ден ще се установи, че те учат без правно основание, гиди малки престъпничета мамини.

  По добре красив и умен, отколкото грозен и глупав.
 11. 11 Профил на glaxo
  glaxo
  Рейтинг: 311 Неутрално

  Не зная в качеството си на каква (заинтересована) страна прокуратурата оспорва административен акт на СО? По кой член на НК е намерила престъпление? Между другото, да попитам какво става с обвинителния акт и искането за екстрадиция на видния крадец и белградски изгнаник Цв.Василев? Или това вече не е актуално и е маловажно?

 12. 12 Профил на stonedridah1
  stonedridah1
  Рейтинг: 482 Неутрално

  в топ училището 20то има следният критерий:

  "изучаван немски език две или повече години в предучилищната":):):):):):)

  Ти за мен си Мики Маус!
 13. 13 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 7684 Неутрално

  На кой прокурор отрочето не се е класирало ? :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 14. 14 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1489 Неутрално

  Тия безкадърници в СО не могат да напишат елементарна наредба, без да оплескат всичко. Със скоростта на работа на съдебната ни система, съдът може да приеме наредбата за нищожна след година и да разкатае играта на десетки хиляди първокласници. Ей така, от милиционерска тъпота.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 15. 15 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1064 Неутрално

  Прокуратурата няма ли да изпрати ДАНС да разследва приема в Първи клас.

 16. 16 Профил на potrebitelll
  potrebitelll
  Рейтинг: 643 Неутрално

  Тея пак се изхвърлиха. Ако протестът им бъде уважен, ще е единствено поради това, че някой от ВАС е пряко засегнат от правилата за прием. Единственото основание да се оспорва тази наредба е ако в нея е предвидено, че могат да се залагат допълнителни критерии, свързани с личните умения и способности на децата. Само това е изключено като възможен критерий за прием в 1-ви клас. Проблема не е в критериите, а в липсата на план и стратегия. Тия от СО изобщо не се интересуват за броя на първокласниците по районите и очаквания брой мигрирали от други райони. Като не са планирали правилно приема, как могат да приемат повече деца, ако не могат да осигурят място и преподаватели за обучението им. По-малоумни от нашата прокуратура нема!

  не мога да коментирам, без да обиждам
 17. 17 Профил на potrebitelll
  potrebitelll
  Рейтинг: 643 Неутрално

  До коментар [#14] от "Darth Plagueis":

  Отмяната има сила за напред. Т.е. запазва се положението на приетите. неприетите пият студена лимонада.

  не мога да коментирам, без да обиждам
 18. 18 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1489 Неутрално

  До коментар [#17] от "kamachka":

  Ми не знам. Горе пише, че искат отмяна, и да няма правни последици от нея. Това ще направи класирането нищожно и училищата ще трябва да го повторят.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 19. 19 Профил на Kaloyan Asenov
  Kaloyan Asenov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#11] от "glaxo":

  Не зная в качеството си на каква (заинтересована) страна прокуратурата оспорва административен акт на СО? По кой член на НК е намерила престъпление? Между другото, да попитам какво става с обвинителния акт и искането за екстрадиция на видния крадец и белградски изгнаник Цв.Василев? Или това вече не е актуално и е маловажно?

  Общината нарушава закон! Все едно Нане и Пена да отдават градината си за копаене на други хора. Има закон за копаене на градини, но понеже кандидатите са много, Нане казва на Пена: дай да направим други критерии. Кандидатът да е копал в Аляска пет години!
  Както прочетох по-нагоре: детето да е учило немски 2 години. Ама то е на шест сега, от четири ли трябва да натисне немския - безумие

 20. 20 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Всеки се занимава с това, дето не му е работа. Прокуратурата с критериите за прием на първокласници. Ами даскалите да почват да се борят с престъпността, докторите да пишат статии по вестниците, а журналята - да лекуват и хаосът ще стане пълен, т.е.нещата ще си дойдат по местата.

  Мърфи е оптимист!
 21. 21 Профил на glaxo
  glaxo
  Рейтинг: 311 Неутрално

  До коментар [#19] от "Kaloyan Asenov":

  Кой закон и с какво ? Къде сте завършил право? Чел ли сте ЗМСМА в частта му за правомощията на ОС. Чел ли сте "СИСТЕМАТА" за прием на ученици в първи клас в общинските училища на територията на Столична община" , приета с Решение № 83 по Протокол № 29 от 23.02.2017 г. от СТОЛИЧЕН ОБЩИНСКИ СЪВЕТ и критериите по Раздел III с тежестта на точките и кое в тях намирате за несправедливо или сегрегиращо?
  Запознат ли сте с правомощията на СОС по чл. 21, ал. 1, т. 8, т. 23 и ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл. 43, ал. 1 от Наредба № 10 от 01.09.2016 г. за организация на дейностите в училищното образование и чл. 76, ал. 3 от Административно-процесуалния кодекс.?
  Знаете ли че в София има 176 общински училища и 14 000 първокласника или средно по 80 деца на училище, и не може всеки амбициозен родител или нахален селянин дошъл в София да иска отрочето му да е в тези 15-20 училища, които се водят за "елитни" по силата на градската легенда и коментарите в БГ Мама? Как да стане така, че 3-4 хиляди деца да се приемат точно там където искат родителите -дето си паркират джиповете или им е до работното място в централната градска част, нищо , че е на 15 км. от местоживеенето или да е 50 м. от жилището на баба и дядо , та да го прибирет след занятие. А и да е в първите 3 по външната оценка. Не става и няма да стане , ако ще не прокуратурата , ами Хелзинския комитет да заведе дело в ВАС.
  София е голям град и на всеки , който иска да живее в него трябва да е наясно, какви са особеностите му и че не всичко става така, както на него му се иска.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK