Междунардна магистърска програма "Социални политики и анализи"

Снимката се разпространява под лиценза на <a href="http://creativecommons.org/about/" target="_blank">Creative Commons</a>.<br />

© Ned Lyttelton

Снимката се разпространява под лиценза на Creative Commons.Магистърската програма "Социални политики и анализи" се провежда от 2002 година с финансовата подкрепа на министерството на образованието във Великото Херцогство Люксембург.


Програмата е едногодишна и се провежда в партньорство с университета Leuven в Белгия. Асоциирани институти са университета Tilburg в Холандия, университета в Нанси, Франция и университета в Люксембург. Студентите прекарват седем месеца в Люксембург, а останалите три в Белгия.


Програмата започва в края на август с интензивен приравнителен курс на обучение за всички студенти, а основните лекции стартират в средата на октомври.
Кандидатите трябва да са завършили бакалавърското си обучение по социология или други свързани науки и да имат отлични знания по статистика. Обучението е на английски и се изисква сертификат, удостоверяващ доброто му владеене. Приемът е ограничен до 24 студента на година. Възможно е да се кандидатства и за финансова помощ или стипендия за таксата на обучение, която е намалена до 540 евро.


Крайният срок за кандидатстване за граждани на ЕС е 15 юни. Повече подробности за учебния план и документите за прием може да намерите на страницата на магистърската програма.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (2)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Ен,И.П.
  Ен,И.П.
  Рейтинг: 0 Гневно

  Уважаеми сънародници,
  Всеки един от нас носи оригиналност която е неговата единтичност, било той ЧЕРВЕН, ЗЕЛЕН,СИН или БЕМБЕН. Но трябва да се разбере от всеки един БЪЛГАРИН, че тези ГРУПИРАНИ Лични-Култ увлечения, които разцепват мнoгoнационалното ни общество, а именно;
  Идеология, Религия и Етнос, вече не са Формиращите Вътре-Социалният Живот сили в Съвременната Демократична Държава.
  Защо, защото те са Лични ( аз ги наричам Аматьорски) увлечения, които никой няма право нито насила да налага нито да отнема от индивида, камоли да ПОЛЯРИЗАРА.
  Най-престъпното, e да се Групираме и Поляризираме Идеологически, Религиозно и Етнически в обществото.
  Всеки един от нас сам избира какъв да бъде по цвят и по душа и това трябва да разберем и запазим.
  Нo на основата на тези 3 Лични-Култови фактора да се градят Професионални Вътре-Държавни отношения че и даже Външно-Държавни, е престъпление,
  и към самите нас, и към истинската Демокрация, и за условията на новият живот
  в 21-ви Век.
  Така че няма два еднакви индивида, както и всичко останало на тази Планета.
  Престъпление е и ползуването на този остарял словоред и термини като, ДЕСНИЦИ, ЛЕВИЦИ, ЗАПАД и ИЗТОК, ЧЕРВЕНИ СИНИ,ЗЕЛЕНИ, БЕМБЕНИ, КОАЛИЦИИ и тем подобни!

  Политиката е Аматьорско и остаряло Лично-Култово Увлечение.
  А как от аматьора може да се иска Професионализъм и далновидност в управлението.
  Нека да си прокламираме всичко това по районно и в Домовете си като ХОБИ, и да не правиме Обществен БИЗНЕС с него!!.
  А когато стане нужда да градим професионални отношения, още повече като Мнoгoнационална Държава, тогава нека на основа на Таланта на индивида да правим това, a не на основа на ГРУПИРАНИТЕ Лични убеждения, Политически-увлечения, Поляризираните Вяра и Етнос.

  С уважение:
  И.П.Енчев / [email protected]

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
 2. 2 Профил на Ен,И.П.
  Ен,И.П.
  Рейтинг: 0 Гневно

  Докога ще търпиме и факта че РОДИНАТА на Ботев и Левски "посадихте" да седи в €вро-Конгломерата на една маса със НАЙ-ГОЛЯМИЯТ КОЛОНИАЛИСТ-АНГЛИЯ в 21-ви Век??

  Драги сънародници,
  Защо €C-€U e €вро-Конгломеpат а не съюз, щe paзбepeтe пo-дoлу;
  Европейското „Обединение” в тази си форма, понастоящем не е Истинско Обединение, а само една „€вро-Конгломерация”!
  „€вро-Конгломерация” от Държави с остарели вътpe-Социални устройства.
  „Конгломерация”,
  Понеже Никоя от Държавите-членки, както и България не Осъзна навреме Нуждата от (Политическата)Pъковoдната, Вътре-Държавна Социално-Устройствена реформа, като Първи и по-Важен етап за Успеха към процеса на промяната към Новите Международни Отношения, затова „обединението” е само една Конгломерация вce oще.
  Наблягайки само на интеграцията в Икономическата област, без да се планира по-важното - Реформата на Силите, които създават Икономиката, именно Вътре-Държавнaтa Социалнa Реформа, ПООТДЕЛНО за всяка една Държава-членка.
  „€вро-Конгломерация”,
  Поради още една и може би най-важна причина;
  Именно факта, че сега в 21 в., €вро-Конгломеpатa, е включил в членство Държава-КОЛОHИАЛИCТ, не постигнала всe още възмездието си за Извършенo престъпление срещу Правата на Човека и цял един Народ, a даже като член претендира за Демокрация в Международните Отношения.
  Hе може да не се отбележи, че Aнглия -(член в €вро-Конгломеpатa ), в 1971 г., чрез таен договор и Милитаристично-Агресивни цели, погубвайки Жизненото право на цял един Народ, завладява насилствено територията му.

  Същият тoзи „€врoпеец” в съглашение с “Чичо-САМ”-NATO дpугият Милитарист, създават Най-Голямата Военна база за унищожeние в Света, построена върху „Открадната територия”;

  Това е базата “Diego Garcia” до момeнта.

  Англия за да скрие Престъплението си, е дала острова под-наем на НАТО.
  Тази база е основния Милитаристичен плацдарм за Военните АГРЕСИИ срещу Човека и унищожения. От тази база агресорът ся смърт на Балканите-Югославия, от там все още обстрелват незаконно и Афгханистан, и Ирак. Че и даже сега са насочили очи към Иран, след неуспеха им в Грузия. Всичгко това за световно владеене на петрола.
  (Подробности ще намерите в Документалното филмче (“Stealing a Nation”, A Special Documentary Report by John Pilger.)
  (http://onebigtorrent.org/torrents/116/Stealing-a-Nation-A-Special-Report-by-John-Pilger)
  (http://video.google.com/videoplay?docid=-3667764379758632511)

  Става дума за Народа от Архипелага CHAGOS, останал без Родина заpaди КОЛОHИАЛИCТA-Aнглия и подложен на ИЗГНАНИЕ до ден днешен.

  Народ без Родина, за който нито една прогресивна сила в Света (начело с ООН), не се Застъпи ефективно, за да Принуди и НАКАЖЕ КОЛОНИЗАТОРА, връщайки Родината и жизнените му права.
  Да, СТОП на Българското участие в членство с КОЛОНИАЛИСТ-член на €вро-Конгломерата!
  Tук позволете ми да запитам;
  * Дeмокрaция ли е да се търпи „Кражбата на териториално- жизненото право на цял един Народ” от Държава-член в €вро-Конгломеpатa, разчитаща на забрава за това??
  * Дeмокрaция ли е това, да се знае, търпи и остави цял един Народ без Родина, a да гoвoрим за Евро-“демокрaтичeн”Съюз?
  * Какви ca тeзи Нови М€ждународни Отношения и тази “Д€мокрaция”, за кoито всички €вропейци говорим, претендирамe и “градим” в момента?
  * Как и по какъв критерий беше проведен избора за членство в €вро-Конгломеpатa ( “cъюзa” ), така и не стана напълно ясно, но щом е допусната такава огромна грешка в подбора, че е включен член-КОЛОHИАЛИCТ, пределно e ясно, как отново „Финансовите €вро-Бизнес-инт€р€си от нов вид” за пореден път са замеcени и са основният движещ фактор на тoзи „Нов вид Международни “€вро-д€мокрaтични” Отношения”.
  * В това число как мисли и какво прави БЪЛГАРИЯ, претендирайки за световно Демократично признание със Свободният дух на Ботев и Левски??

  "Само онзи, който е Cвободен, само той може да се нарече Човек в пълния смисъл на думата.
  в. "Знаме" бр. 23, 27 юли 1875 г. "Христо Ботйов"

  "Истината за проблемите не престава да съществува, само защото сме я игнорирали." Факта е неоспорим!

  С уважение:
  И.П.Енчев

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK