Магистратура по демокрация и човешки права в Югоизточна Европа

Снимката се разпространява под лиценза на <a target="_blank" href="http://creativecommons.org/about/">Creative Commons</a>.

© Emilya Ivanova

Снимката се разпространява под лиценза на Creative Commons."Демокрация и човешки права в Югоизточна Европа" е едногодишна интердисциплинарна магистърската програма, която се провежда съвместно в университета в Сараево, Босна и Херцеговина, и Болоня, Италия.


По време на първия семестър обучението се провежда в Сараево, а лекциите се водят от преподаватели от европейски партньорски университети и експерти от неправителствени организации. Работният език е английски и отличното му владеене е задължително.


По време на втория семестър студентите провеждат стаж в избрана от тях организация или изследователски институт в Югоизточна Европа.
Програмата завършва с дипломна работа, която се пише в университета в Болоня, Италия. Успешно завършилите студенти получават две дипломи - една от университета в Сараево и една от италианския университет.


Програмата предлага и ограничен брой месечни стипендии за нуждаещи се студенти. Няма редуциране на таксата за граждани на ЕС.


Крайният срок за подаване на документи за академична година 2009/2010 е 7 септември 2009 г.


Повече информация за програмата и условията за прием може да намерите на нейната интернет страница.


Още стипендии, стажове и магистратури може да намерите в рубрика "Образование".


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK