Магистратури на английски език в Норвежкия технически университет

Една от сградите на Норвежкия технически университет в Трондхайм, Норвегия.<br />
<br />
Снимката се разпространява под лиценза на <a href="http://creativecommons.org/about/" target="_blank">Creative Commons</a>.<br />

© Lua2-Norway

Една от сградите на Норвежкия технически университет в Трондхайм, Норвегия.

Снимката се разпространява под лиценза на Creative Commons.Норвежкият технически университет (NTNU) обявява прием за магистърски програми за академичната 2010-2011 г. Университетът, който е разположен в град Трондхайм, предлага повече от 20 магистърски програми на английски език в областта на архитектурата и на инженерните науки и технологии. Крайният срок за кандидатстване е 1 декември 2009 г.


Някои от по-интересните магистратури, които NTNU предлага, са: "Производство на силиций и железни сплави", "Природен газ – техонологии", "Индустриална екология", "Инженерство за иновативна и устойчива енергия", "Токсикология и химия на околната среда", "Геотехника и геоложки рискове"и "Крайбрежно и морско цивилно инженерство".


Продължителността на магистратурите е две години, а езикът, на който се провеждат – английски.
Желаещите да кандидатстват за академичната 2010 – 2011 г. трябва да попълнят онлайн регистрационния формуляр преди 1 декември 2009. Ако преминат първоначалната селекция, студентите трябва да представят диплома за завършена степен бакалавър, академична справка, сертификат за владеене на английски език и препоръки преди 1 февруари 2010 г. За прием в някои от магистратурите се изисква минимум 2 години трудов стаж по специалността.


Обучението в магистърските програми е безплатно. Необходимо е обаче студентите да вземат предвид, че разходите за живот в Норвегия са по-високи от тези в повечето европейски държави. NTNU не предлага стипендии за разходи за живот на български студенти.


Допълнителна информация за магистратурите можете да намерите на интернет страницата на Норвежкия технически университет.


Повече за висшето образование в Норвегия можете да намерите тук.


Още стипендии, стажове и магистратури може да намерите в рубрика 'Образование'.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK