Частични стипендии за магистратури на английски език в Хелзинки

&quot;Египетската стая&quot;&nbsp;на научната библиотека на Университета в Хелзинки, Финландия. <br />
<br />
Снимката се разпространява под лиценза на <a href="http://creativecommons.org/about/" target="_blank">Creative Commons</a>.<br />
<br />

© Suviko

"Египетската стая" на научната библиотека на Университета в Хелзинки, Финландия.

Снимката се разпространява под лиценза на Creative Commons.Университетът в Хелзинки, Финландия обявява прием за магистърски програми за академичната 2010-2011 г. Университетът предлага 30 международни магистърски програми и отпуска частични стипендии за отлични студенти.


Някои от по-интересните магистратури, които Университетът в Хелзинки предлага, са: " Горски науки и бизнес", "Геоинформатика", "Етнически връзки, културни различия и интеграция", "Религиозни корени на Европа", "Преводна медицина", "Баезиева статистика и анализ на решение" и "Храна на живота".


Продължителността на магистратурите е две години, а езикът, на който се провеждат – английски.
Крайният срок за кандидатстване за повечето програми е 1 февруари 2010 г. За определени програми има по-ранни крайни срокове, например - 1 декември 2009 г. за "Храна на живота".


Обучението в университета в Хелзинки е безплатно.


Всички международни студенти, които са приети в магистърски програми на английски език и не пребивават за постоянно във Финландия, имат възможност да получат стипендия. За Helsinki International Student Grant не се кандидатства, стипендията се отпуска автоматично на вече приети отлични студенти. За всяка от международните магистърски програми се отпуска по една стипендия годишно в размер на около 2500 евро.


Допълнителна информация за магистратурите можете да намерите на интернет страницата на Университета в Хелзинки, секция "Международни магистратури".


Повече за висшето образование във Финландия можете да намерите тук.


Още стипендии, стажове и магистратури може да намерите в рубрика 'Образование'.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK