Частични стипендии за Еразмус мундус магистратура по информатика и медийни технологии

Снимката се разпространява под лиценза на <a href="http://creativecommons.org/licenses/" target="_blank">Creative Commons</a>.

© sigmaman

Снимката се разпространява под лиценза на Creative Commons.Европейски студенти могат да кандидатстват за частични стипендии за обучение в магистърска програма "Цвят в информатиката и медийните технологии"(CIMET). Еразмус мундус магистратурата се провежда съвместно от испански, норвежки, френски и финландски университет.


Международната магистратура "Цвят в информатиката и медийните технологии" е с продължителност две години и се провежда изцяло на английски език. Програмата предлага интердисциплинарен подход към технологията и науката за цветовете. CIMET предлага асортимент от теоретични и практически познания по фотоника, компютърни визуални науки, както и информатика и мултимедийни технологии.


Висшите учебни заведения, които съвместно предлагат програмата са:
- Университетът "Жан Моне " в Сен Етиен, Франция;
- Източно финландският университет;
- Университетът в Гранада, Испания;
- Университетският колеж в Гьовик, Норвегия.


Предвижда се обучението на студентите да се провежда в различните университети. Тези студенти, които не желаят да сменят често учебното заведение и държавата, имат възможност да правят магистратурата основно в един от университетите и да прекарат само един семестър в друг.


Пълната таксата за обучение за студенти от ЕС (както и за такива, които са прекарали последните 12 месеца в държава-членка на Съюза) е 4000 евро годишно. За академичната 2010/2011 година ще бъдат отпуснати 8 стипендии за студенти от ЕС размер на 10 000 евро годишно. Необходимо е студентите да отбележат във формулярите за кандидатстване за CIMET, че желаят да получат финансова помощ.


От кандидатите се изисква диплома за бакалавър в областта на компютърните науки, физикатa, математиката или близки области. Освен това те трябва да предоставят попълнен апликационен формуляр, академична справка, CV, мотивационно писмо, сертификат за владеене на английски език, две препоръки и сертификат за раждане.


Крайният срок за кандидатстване за студенти от ЕС е 9 април 2010 г.


Допълнителна информация може да намерите на интернет страницата на магистърска програма "Цвят в информатиката и медийните технологии"( CIMET).


Още стипендии, стажове и магистратури може да намерите в рубрика "Образование".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK