"Еразмус мундус" магистратура "Мениджмънт на реколти, вина и сортове"

Снимката се разпространява под лиценза на <a href="http://creativecommons.org/licenses/" target="_blank">Creative Commons</a>.<br />
<br />

© MorroBayChuck

Снимката се разпространява под лиценза на Creative Commons.Магистратурата "Мениджмънт на реколти, вина и сортове" (Master in Vintage, Wine and Terroir management) дава възможност за придобиване на международна експертиза в областта на винарството. Програмата, която е част от инициативата "Еразмус мундус", се провежда от 11 партньорски университета във Франция, Италия, Испания, Португалия, Унгария, Румъния, Швейцария, Чили, Южна Африка и Гърция.


Целта на магистратурата е да предложи основни познания относно разнообразни аспекти на винарството – от сортовете лози до потребителското поведение. Програмата на обучение комбинира познания от областите на науката, технологията, икономиката, логистиката и маркетинга. Освен това се поставя акцент на практическия опит. Според организаторите завършилите успешно магистратурата ще да подготвени да заемат мениджърски позиции в международни компании.


Продължителността на обучението е две години, а работните езици са френски и английски.
За да кандидатствате, е необходимо да имате завършена бакалавърска степен и да владеете английски и френски. На интернет страницата на програмата не е уточнено в каква специалност трябва да е предходното ви образование.


Таксата за обучение е 11 200 евро, ако сте гражданин на страна - членка на ЕС. Също така европейските студенти могат да кандидатстват за стипендии в рамките на "Еразмус мундус". Стипендиите покриват напълно таксата за обучение и частично разходите за живот.


Крайният срок за подаване на документи е 31 март 2010 г.


Информация за консорциума университети, които предлагат програмата, учебните планове условията за прием и други може да откриете на интернет страницата на Master in Vintage, Wine and Terroir management.


Още стипендии, стажове и магистратури може да намерите в рубрика "Образование".


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK