"Еразмус Мундус" магистратура "Икономика, държава и общество"

"Еразмус Мундус" магистратура  "Икономика, държава и общество"

© ReutersЕразмус Мундус" предлага двугодишен магистърски курс "Икономика, държава и общество" (Masters in Economy, State and Society - IMESS). Международната програма се предлага от седем университета - от  Великобритания, Чехия, Естония, Финландия, Унгария, Полша и Русия.


IMESS се провежда на английски език и акцентира върху икономиките, държавите и обществата от Централна и Източна Европа. Предлагат се три основни направления: "Икономика и бизнес", "Политика за сигурност" и "Нация, история и общество".


Всяко направление включва специализирани избираеми курсове (икономика, политика, общество и история), изследователски методи на обучение (социални и хуманитарни науки) и езикови обучения (чешки, естонски, финландски, унгарски, полски или руски). В последната част на обучението се разработва дипломна работа.
За студентите, които са от страни членки на ЕС, крайният срок за кандидатстване е 26 август 2010 г. Кандидатите, които са в последна фаза на бакалавърското си обучение също могат да кандидатстват, но трябва да представят академична справка не по-късно от 31 август на съответната година на прием.


Стипендиите, отпускани по "Еразмус Мундус" за IMESS, са 10 000 евро на година. Годишната такса за програмата е 6 250 евро.


Необходимите документи за кандидатстване са диплома за завършено висше образование в съответната област и сертификат по английски език. Ако бакалавърската степен е в друга област, кандидатите трябва да попълнят допълнителен въпросник, за да демонстрират интереса си в сферата на обучение.


Повече за магистратурата можете да прочетете на английски език тук.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (1)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Мундус Шопиенензис
    *****
    Весело

    Тия програми ние сме ги измислили бе еееййй. Не нам. На краставичар - краставици. А, питайте некой местен за Economy, State and Society, па да видим дали до петък ще млъкне. Не Masters, а Грейт Чемпиънс раишшшш.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK