Магистратура по човешки права във Венеция

Снимката се разпространява под лиценза на <a target="_blank" href="http://creativecommons.org/about/">Creative Commons</a>.<br />
<br />

© ☂ bitzi took his umbrella and left ✈'s

Снимката се разпространява под лиценза на Creative Commons.
Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски институции и организации
Пътуване - интересни европейски места, фестивали и събития

Европейският междууниверистетски център във Венеция (European Inter-University Centre for Human Rights and Democratisation (EIUC)) предлага интензивна едногодишна магистърска програма на тема човешки права и демократизация (The European Master’s Programme in Human Rights and Democratisation (E.MA)). Програмата се провежда от консорциум универитети в цяла Европа, като първият семестър задължително е във Венеция.


Програмата предлага функционален и политически ориентиран подход за изучаване на международно право, политика, философия, история и антропология на човешките права. Тя се провежда в два семестъра: първият - от септември до януари във Венеция, вторият - от февруари до юли, в един от консорциумните университети в страни - членки на Европейския съюз. Обучението включва лекции, семинари, консултации, практически занимания и индивидуално изследване (разработване на дипломна работа в края на програмата).
Всяка година съветът на E.MA избира петте най-добри дипломни работи и ги публикува в собствено издание. Освен това след завършване на програмата центърът помага на магистрите да си намерят работа в областта на човешките права чрез две собствени стажантски програми – the E.MAInternshipProgramme и the EIUCEU-UNFellowshipProgramme.


Условия за кандидатстване


Кандидатите трябва да изпратят два формуляра, които включват автобиография, академична справка, две препоръки, копие от сертификати за владеене на език.


Работният език на програмата е английски. Препоръчително е владеенето на френски език. Предимство ще имат кандидатите с предишен опит в областта на човешките права.


Такси и финансиране


За академичната 2010-2011 година таксата е 4000 евро. Центърът не отпуска пълни стипендии. Само ограничен брой студенти получават финансова помощ, която може да покрие част от техните разходи за живот по време на следването и/или пълна или част от таксата. Желаещите стипендия трябва да го заявят във формулярите за кандидатстване.


Краен срок: 19 март 2010 г.


Повече информация за програмата и формулярите за кандидатстване можете да намерите на страницата на програмата.Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски институции и организации
Пътуване - интересни европейски места, фестивали и събития


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (3)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Памела
  *****
  Весело

  А няма ли магистратура по изучаване на социалния паразитизъм?

 2. 2 Профил на мм40
  *****
  Неутрално

  @памела

  Не се съмнявай -скоро и това ще открият като специалност

 3. 3 Профил на OT BAN
  *****
  Любопитно

  ИНСТИТУТА ПО ФИЛОСОФИЯ КЪМ БАН ОБЯВЯВА КОНКУРС ЗА АКАДЕМИК В НАПРАВЛЕНИЕ"чИКИДГИЙСТВОТО КАТО ЕЛЕМЕНТ ОТ ОНАНИЗМА"
  ИЗИСКВАНЕ:
  КАНДИДАТИТЕ ДА СА СОЦИАЛИСТИчЕСКИ ПРОФЕСОРИ С ПАМПЕРСИ И ЗАДЪЛЖИТЕНО чЛЕНОВЕ НА ДС!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK