Магистратура по софтуерно инженерство в Естония

Магистратура по софтуерно инженерство в Естония

© Reuters
Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски институции и организации
Пътуване - интересни европейски места, фестивали и събития

Международната магистърска програма по софтуерно инженерство има за цел да предаде на студентите съвременни умения в областта на софтуерното инженерство и мениджмънт, както и в специализираните области на корпоративните системи (enterprise systems) и вградените системи за реално време (embedded real-time systems). Студентите получават стипендия, която да покрива таксата им за обучение.


Програмата се осъществява съвместно от два университета в Естония – университета в Тарту (University of Tartu ) и университета в Талин (Tallinn University of Technology). След успешно завършване на програмата магистрите получават диплома и от двата университета.
Студентите ще учат в един от двата университета в зависимост от избраната от тях специалност. "Корпоративни системи" се изучават в университета в Тарту, а "Вградени системи за реално време" - в университета в Талин. Въпреки това студентите ще изучават и предмети в другия университет независимо от специалността.


Работният език на програмата е английски. Магистратурата продължава две години и за нея могат да кандидатстват студенти, които са завършили четиригодишна бакалавърска програма.


Условия за кандидатстване


Кандидатите трябва да имат бакалавърска диплома по информационни технологии, компютърни науки, софтуерно инженерство, компютърно инженерство, информационни системи или други подобни специалности. Те трябва да имат и документ за владеене на английски език – TOEFL с резултат 525, компютърен вариант на теста – 196, интернет варианта – 60/70 точки, или алтернативния IELTS тест с резултат 5.5 или повече.


Документи


Кандидатите трябва да се регистрират, да изпратят формуляр, копие от дипломата си на официалния език и на английски, диплома за средно образование, резултатите от тестовете по английски и копие на лична карта. Студентите, които завършват бакалавърската си специалност тази година, също могат да кандидатстват. Те трябва да изпратят всички други документи и да посочат кога ще получат дипломата си.


Стипендия


Всички студенти по магистърската програма автоматично получават стипендия. Тя покрива таксата им за обучение, която е 3300 евро на година. Предвиждат се и стипендии в размер на 2550 евро годишно за някои от студентите с отличен успех.  


Краен срок: 1 юни 2010 г.


Повече информация можете да намерите на страницата на програмата в интернет.Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски институции и организации
Пътуване - интересни европейски места, фестивали и събития


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK