Магистърски програми по хуманитарни науки в Нюкасъл

Снимката се разпространява под лиценза на Creative Commons.

© Hellmy

Снимката се разпространява под лиценза на Creative Commons.
Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски институции и организации
Пътуване - интересни европейски места, фестивали и събития


Хуманитарният факултет към университета "Нортумбрия" в Нюкасъл предлага на студентите от Европейския съюз магистърски програми по английска литература, история и социални изследвания на пола. Петнайсет от кандидатите ще бъдат включени към следдипломната схема на университета и ще бъдат освободени от такса за магистърската програма.


Магистратурите са предназначени за студенти, които искат да правят академична кариера. Те дават възможност за едногодишно целодневно обучение и имат и вариант за обучение на половин ден. Завършилите студенти ще бъдат подготвени да кандидатстват за докторантура.
Английска литература


Магистърската програма по английска литература е отворена за студенти с познания по ранна-модерна литература, литература и политика, литература от периода на гражданската война, изследвания на 18 век, романтична и викторианска литература, изследвания на модернизма и на съвременните култури, литература и равенство между половете, литература и наука (включително медицина).


История


Магистратурата по история е насочена към студенти с познания по международна и транснационална история, включително атлантическа история и история на диаспорите; ранна-модерна средиземноморска културна история и история на труда.


Кандидатстването за двете магистърски програми се извършва чрез подаването на формуляр. Студентите трябва да имат диплома за бакалавърска степен по английска литература или история и да изпратят писмо от 500 думи, което ще бъде последвано от интервю.


Всички кандидати за магистратура в "Нортумбрия" могат да изпращат документите си до 18 септември.


За студентите, които искат да се включат в следдипломната схема и да кандидатстват за освобождаване от такса, крайният срок за подаване на документите е 31 март 2010 г. Те трябва да изпратят формуляр и писмо от 500 думи, в което да опишат предложението си за изследване по време на обучението.


За магистърската програма "Социални изследвания на пола" документите и условията за кандидатстване са същите. Крайният срок за кандидати по схемата в тази специалност, обаче, е 1 юли 2010 г.


Повече информация за магистратурите и следдипломната схема в университета "Нортумбрия" можете да прочетете на официалния сайт на университета.Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски институции и организации
Пътуване - интересни европейски места, фестивали и събития


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK