Maгистратура по бизнес администрация в Лондон, Дубай, Бостън или Сан Франциско

Maгистратура по бизнес администрация в Лондон, Дубай, Бостън или Сан Франциско

© Reuters
Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски институции и организации
Пътуване - интересни европейски места, фестивали и събития

Международното бизнес училище "Хълт" (Hult International Business School) предлага интензивна едногодишна магистърска програма по бизнес администрация (Master of Business Administration, MBA). Програмата е предназначена за студенти със завършена бакалавърска степен, които имат до три години практически опит в областта и са навършили 25 години.


"Хълт" е световно призната институция за бизнес обучение. Според университетската класация на "Файненшъл таймс" висшето училище е на 25-о място в Европа и на 54-о място в САЩ. "Хълт" има клонове в пет от най-големите световни бизнес центрове - Лондон, Сан Франциско, Дубай, Бостън или Шанхай. Студентите могат да изберат къде да проведат обучението си.
MBA програмата е разделена в четири модула. След първите два студентите могат да изберат да се преместят в друг клон на училището - Лондон, Дубай, Бостън или Шанхай. Програмата има за цел да предаде на студентите практични познания, които да им помогнат за бъдещата им реализация в корпоративна и бизнес среда. За една година интензивно обучение се изучават същите предмети, както при двегодишните магистърски програми по същата специалност. Лекциите са пет дни в седмицата по шест часа на ден, а ваканциите са до две седмици на семестър.


Освен теоретичните лекции програмата е структурирана така, че дава възможност на студентите да приложат наученото в реална обстановка. По време на четвъртия модул на програмата студентите се включват в малък екип и разработват проект в бизнес компания. По този начин на студентите се предоставя възможността да развият своите аналитични, управленски и изследователски умения, да изградят контакти в различни фирми и да работят в екип със своите колеги.


Необходими документи


Кандидатите трябва да попълнят формуляр и да изпратят мотивационно писмо, кратко резюме, две препоръки, академична справка и резултат от GMAT, стандартизиран тест, който позволява на бизнес училищата да оценяват квалификацията на кандидатите. Тъй като програмата се изучава на английски език, се изисква и положен тест TOEFEL с резултат минимум 240 точки.


Последните дати за кандидатстване са 25 април и 27 юни 2010. Препоръчително е за студентите, които искат да подадат документи и за стипендия, да кандидатстват възможно най-рано.


Такса и финансиране


Таксата за програмата, която включва лекциите, всички студентски занимания и допълнителни материали е 56 100 долара за Бостън, Сан Франциско и Дубай. За Лондон таксата е 34 000 паунда.


Студентите могат да кандидатстват за стипендия към висшето училище. Освен това "Хълт" има сключен договор с швейцарската финансова институция Erika Finance, която осигурява студентски заеми с петгодишен срок за връщане, като изплащането започва шест месеца след завършването на програмата.


Повече информация за програмата, училището по международен бизнес и формулярите за кандидатстване можете да намерите в сайта на "Хълт".Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски институции и организации
Пътуване - интересни европейски места, фестивали и събития


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (9)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на student
  *****
  Весело

  продавам голфа и заминавам - дневник, голяма новина - все едно ги раздвам срещу нищо тия програми

  със здраве
  б.и.

 2. 2 Профил на Запознат
  *****
  Неутрално

  Къде трябва да работя след това, че да ги избия 50 000 долара... не съм запознат.

 3. 3 Профил на MBA
  *****
  Неутрално

  А според US News & World Report Business School Rankings изобщо ги няма в класацията ...

 4. 4 Профил на Любопитен
  *****
  Неутрално

  Не трябва ли да слагате "платено съобщение" на такива материали?

  А иначе е ясно, че всичко е заради това, което е завързано за шапката на снимката!

 5. 5 Профил на Jab4o
  *****
  Неутрално

  Това наистина си е реклама. MBA с лопата да ги ринеш...и всичките са по $50 000.
  А $50 000 Но2, в ЕС с MBA ще ги изкараш за година-две, в щатите за 1. Без MBA като просто инженерче или икономистче мах за 3-4 в ЕС и 1-2 в САЩ. Така че не ги мисли хората с MBA

 6. 6 Профил на петрова
  *****
  Неутрално

  Защо да се ходи в чужбина след като в Бургаския и Варненския свободни университети с извинение,дават дипломи на килограм срещу заплащане.

 7. 7 Профил на @
  *****
  Весело

  Баси тъпите парчета сте

  Хората са ви написали къде могат да ви намалят от простотията, ма явно не ви е важно. Карайте си голфовете...

 8. 8 Профил на just me
  *****
  Неутрално

  Всичко казано в статията звучи като сладка приказка, която се превръща в лоша новина при споменаването на сумите за плащане

 9. 9 Профил на Agitator
  *****
  Неутрално

  MBA винаги е била скъпо начинание, което е насочено за хора практичен опит след завършването си. Явно повечето коментари са на хора, които си нямат представа за какво става въпрос.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK