Магистратури в Англия за климатичните промени

Снимката се разпространява под лиценза на <a target="_blank" href="http://creativecommons.org/about/">Creative Commons</a>.

© Ben Heine

Снимката се разпространява под лиценза на Creative Commons.
Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски институции и организации
Пътуване - интересни европейски места, фестивали и събития

Университетът в Съсекс, Великобритания, предлага две магистърски програми, посветени на климатичните промени, тяхното развитие и политиката за решаване на проблемите, които предизвикват те - MSc in Climate Change and Development и MSc in Climate Change and Policy. Продължителността на магистратурите е една година при целодневно обучение или две години при половин учебен ден. Университетът предлага и възможност за стипендии.


Магистърските програми се фокусират основно върху последиците от изменението на климата за международното развитие. Студентите ще имат възможността да се запознаят отблизо с причините за климатичните промени, последиците за човека, начините за смекчаване на техния ефект и адаптирането към новите условия. Особено внимание се обръща на последиците за бедността в развиващите се страни, процесите на приспособяване и политическите реакции.
Изисквания


За магистърската програма могат да кандидатстват студенти, които са завършили бакалавърската си степен в специалност от социалните или природните науки. Кандидатите с професионален опит в областта ще бъдат с предимство. Тъй като програмата е на английски език, се изисква и сертификат IELTS с резултат минимум 6.5.


Такси и финансиране


Таксата за учебните програми е 11 300 паунда за година при целодневно обучение и също толкова за двете години общо при обучение на половин ден.


Университетът предлага до десет стипендии в размер на 4500 паунда и три стипендии от 3500 паунда.


Краен срок: 1 май 2010 г.


В сайта на университета можете да се регистрирате онлайн и да намерите допълнителна информация за всяка програма поотделно.Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски институции и организации
Пътуване - интересни европейски места, фестивали и събития


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (3)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на дам......
  *****
  Неутрално

  Интересно как ще се почувстват тези, които завършат тази специалност след известно време, когато разберат, че това което са учили е една голяма измама...

 2. 2 Профил на клима
  *****
  Весело

  ...Таксата за учебните програми е 11 300 паунда за година ...

  Така се правят пари от "климатични промени"

 3. 3 Профил на Shake students for money
  *****
  Неутрално

  Тези специалности не трябва ли да са безплатни? Какви специалисти ще роди този университет, пропагандатори ли? Или просто ще прибират по 11300 паунда?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK