Стипендии за магистратура по устойчиво управление на природните ресурси

Снимката се разпространява под лиценза на <a href="http://creativecommons.org/about/" target="_blank">Creative Commons</a>.

© Martin Pettitt

Снимката се разпространява под лиценза на Creative Commons.По програмата "Еразмус Мундус" се отпускат стипендии за двегодишна магистратура "Устойчиво управление на горите и природните ресурси" (Sustainable Forest and Nature Management (SUFONAMA)). Програмата се провежда съвместно от пет университета в Европа – Университета в Копенхаген (University of Copenhagen), Университета в Бангор, Великобритания (Bangor University), Университета в Гьотинген (University of Goettingen), Шведския университет за селскостопански науки в Алнарп (Swedish University of Agricultural Sciences), Университета в Падуа (University of Padova).Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски институции и организации
Пътуване - интересни европейски места, фестивали и събития
Основната цел на програмата е да подготви студентите да се справят с предизвикателствата, пред които е изправена Европа при устойчивото управление на природните ресурси. Всеки студент трябва да избере два университета, в които да се обучава. След успешното си завършване магистрите получават диплома и от двете висши учебни заведения. Работният език на програмата е английски.


Стипендия и такса


"Еразмус Мундус" отпуска стипендия за студенти от Европейския съюз в размер на 21 000 евро за двете години.


Таксата за участие в програмата е 4500 евро на година.


Изисквания и документи


За магистърската програма могат да кандидатстват студенти, които са завършили бакалавърската си степен в някоя от следните специалности: лесовъдство, биология, екология, география или икономика, мениджмънт, политология. Студентите трябва да имат сертификат за владеене на английски език (TOEFEL или IELTS). Стаж в областта е предимство.


Кандидатстването се извършва с подаване на формуляр. Към него трябва да се добавят автобиография, мотивационно писмо, копие от дипломи, сертификата за език и две препоръки.


Краен срок за кандидатстване: 1 декември 2010.


Повече информация за програмата можете да намерите в сайта на SUFONAMA.


Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски институции и организации
Пътуване - интересни европейски места, фестивали и събития


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK