Стипендия за "Еразмус мундус" магистратура по публични политики

Снимката се разпространява под лиценза на <a href="http://creativecommons.org/about/" target="_blank">Creative Commons</a>.

© rockcohen

Снимката се разпространява под лиценза на Creative Commons.По програма "Еразмус мундус" се отпускат стипендии за магистратурата по публични политики (Erasmus Mundus Masters Program in Public Policy). Информацията е публикувана от Mladiinfo.Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски институции и организации
Пътуване - интересни европейски места, фестивали и събития

Програмата се провежда съвместно от Централноевропейския университет в Будапеща, Института в Барселона за международни науки, Международния институт за социални науки в Хага и Университета на Йорк.
Магистратурата продължава две години. Курсът за обучение цели да запознае студентите с международните транснационални политически въпроси, от климатичните промени до борбата срещу тероризма и икономическата криза. Програмата включва и изучаване на начините на функциониране и на политическите институции на световно, национално и местно ниво с особено внимание към европейското измерение на тези политики.


Стипендия


По програмата се отпускат два вида стипендии, които покриват таксите за обучение и разходите за живот.  Допълнителна информация можете да намерите на официалната страница на програмата.


Изисквания и кандидатстване


За програмата могат да кандидатстват както студенти от Европа, така и такива от трети страни. Изискват се завършена бакалавърска степен и владеене на английски език. Познанията по испански език не са задължителни, но са препоръчителни, тъй като някои от курсовете ще се провеждат на испански език.


Желаещите трябва да попълнят формуляр, както и да изпратят две препоръки, автобиография, академична справка и свидетелство за владеене на английски език. 


Краен срок: 4 януари 2012 г.


Допълнителна информация


Допълнителни насоки за кандидатстване можете да намерите на официалната страница на програмата.


Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски институции и организации
Пътуване - интересни европейски места, фестивали и събития


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK