Стипендии за медиен мениджмънт отпуска община Виена

Стипендии за медиен мениджмънт отпуска община Виена

© Красимир ЮскеселиевГерманският университет за повишаване на квалификацията започна за втора поредна година записването за специализация, спонсорирана от община Виена, съобщи Асоциацията на европейските журналисти в България. Програмата започва на 2 октомври 2013 г. във Виена.


Магистърската програма "Мениджмънт на иновациите в международните медии" (Executive Master "International Media Innovation Management" (IMIM) се провежда на английски език, без откъсване от основната работа, от 2013 г. до 2015 г. в шест едноседмични презентационни модула във Виена, Берлин, испанските Елче и Мадрид и Ню Йорк и Сейнт Питърсбърг (САЩ).Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски институции и организации
Пътуване - интересни европейски места, фестивали и събитияТя включва индивидуално езиково обучение (бизнес английски, испански или немски), блокове eLearning и проектна работа, която се ръководи от преподаватели, но се организира самостоятелно от студентите в малки международни групи. С успешното завършване на програмата студентите получават титлата магистър.


Стипендия


Ще се предоставят стипендии, които покриват до 75% от таксата за следване и са насочени най-вече към студенти от Източна и Централна Европа, но също и към кандидати от цял свят.


Таксата за обучението е 20 000 евро годишно (включително хотели, учебни материали, транспорт на мястото на обучението), а пътните разходи от местоживеенето дотам се поемат от обучаващите се.


Изисквания и кандидатстване


Програмата ще приеме 20 специалисти от областта на медиите, информационните технологии и развлекателната индустрия. Те трябва да са бакалаври и да имат поне пет години опит в посочените области. Изисква се още ниво В2 на владеене на английски език.


Желаещите трябва да изпратят автобиография, мотивационно писмо, фотокопие от диплома и от необходимите сертификати за професионален опит.


Краен срок: 30 април 2013 г.


Допълнителна информация


Подробна информация за обучението и формуляри за кандидатстване можете да намерите на официалната страница на програмата.


Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски институции и организации
Пътуване - интересни европейски места, фестивали и събития


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK