Хуманитарни докторантури в Грьонинген, Холандия

Кеят в Грьонинген<br />
Снимката се разпространява под лиценза на <a href="http://creativecommons.org/about/" target="_blank">Creative Commons</a>.<br />

© EikeR

Кеят в Грьонинген
Снимката се разпространява под лиценза на Creative Commons.До 15 март Университетът в Грьонинген (University of Groningen) обяви свободни места за докторантури в областта на археологията, литературните и културологични изследвания и лингвистиката.


Местата за работа са общо девет. За литература и култура (Literary and Cultural Studies) има 5 места, за лингвистика (Linguistics) – 3, а за средиземноморска археология (Mediterranean Archaeology) – 1. Кандидатите за археология трябва да владеят гръцки или италиански език и да имат желание да изучават холандски.


От докторантите се изисква да работят на пълен работен ден  за период от четири години. Заплащането възлиза на минимум 2042 евро на месец за първата година и максимум 2612 евро през последната година. Работата започва на 1 септември 2010 г.
Документи


В сайта на университета се посочва изрично, че кандидатите трябва внимателно да попълнят формулярите си за регистрация. Те са различни за отделните специалности. Основните документи, които трябва да подготви всеки кандидат, са предложение за изследователски проект (не повече от 1500 думи), две академични препоръки, автобиография, дипломи за завършени магистърски и бакалавърски степени в съответните специалности.


При подаване на документите трябва да се посочи и номерът на съответната позиция. Документите се подават по имейл или по пощата, като трябва да са адресирани до Graduate School for the Humanities, prof.dr. C.L.J de Bot, PO Box 716, 9700 AS Groningen.


Повече информация за отделните позиции и формулярите за кандидатстване можете да намерите на сайта на университета.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK