Лятно обучение към Института за европейска политика в Прага

Прага, Чехия. <br />
Снимката се разпространява под лиценза на <a target="_blank" href="http://creativecommons.org/about/">Creative Commons</a>.

© Jim Limwood

Прага, Чехия.
Снимката се разпространява под лиценза на Creative Commons.
Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски институции и организации
Пътуване - интересни европейски места, фестивали и събития

Институтът за европейска политика EUROPEUM в Прага организира лятно обучение на тема "Централна Европа в ЕС след Лисабонския договор". Програмата е насочена към интеграционните процеси в Европа след влизането в сила на Лисабонския договор. Курсовете ще наблегнат на особената ситуация в централноевропейските страни Чехия, Полша, Унгария и Словакия и ще предложат отговор на въпроса до каква степен продължава разделението между старите и новите страни - членки на Европейския съюз. (ЕС).


Изисквания
За програмата могат да кандидатстват бакалаври и магистри. Общо 40 студенти ще бъдат допуснати до нея, избирани на базата на академичните им постижения и познанията по английски език.


Такса


Институт EUROPEUM не предлага възможности за стипендии. Пълната такса за лятната програма е 760 евро. Тя включва курсовете, учебните материали, квартирата, закуска и обяд всеки ден, както и културни мероприятия.


Документи


Кандидатите трябва да се регистрират онлайн. Те трябва да изпратят още автобиография, мотивационно писмо до 500 думи и документ за владеене на английски език – сертификат IELTS/TOEFL, писмо от преподавател по езика или диплома от завършен езиков курс. Документите могат да бъдат изпратени по електронна поща ([email protected]) или на адрес: European Summer, School 2010, EUROPEUM Institute for European Policy, Rytířská 31, CZ-110 00 Praha 1, CZECH REPUBLIC.


Краен срок за кандидатстване: 17 май 2010 г.


Повече информация за програмата можете да намерите в сайта на EUROPEUM.Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски институции и организации
Пътуване - интересни европейски места, фестивали и събития


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK