Чешкият център за публична политика предлага лятно училище за студенти

Чешкото знаме пред замъка в Прага.<br />
Снимката се разпространява под лиценза на <a href="http://creativecommons.org/about/" target="_blank">Creative Commons</a>.

© Adam Jones, Ph.D.

Чешкото знаме пред замъка в Прага.
Снимката се разпространява под лиценза на Creative Commons.
Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски институции и организации
Пътуване - интересни европейски места, фестивали и събития

Центърът за публична политика (Center for Public Policy (CPVP)) и Институтът за европейски и национални стратегии (Institute for European and National Strategies (InStrategy)) в Прага организират лятно училище на тема културни аспекти на политиката в Европа (Cultural Dimensions of Politics in Europe). Програмата е отворена за всички желаещи студенти независимо от степента им на висше образование. Предимство ще се дава обаче на студентите от следните специалности: антропология, политология, социология и правни науки.


Основната цел на обучението е да даде възможност на студентите да подобрят и доразвият аналитичните си умения за тълкуване на политическите събития. Програмата е фокусирана върху културния анализ на политически събития, процеси и институции. Работният език е английски.
Лятното училище предлага девет различни курса: политическа/гражданска култура, политически дискурс в Европа, работа с медиите, приложение на политиката в практиката, антропологичен подход към политиката, антропология на европеизацията, европейска идентичност и европейска миграция, истории на мигранти като европейски разкази, Европа в културни разкази.


Освен учебната програма на студентите им се предлагат и различни социални и културни развлечения. Тричасово пътуване из Прага ще им даде възможност да се запознаят с историята на града и да видят какво може да им предложи той. Предвидено е и посещение на концерт с класическа музика в известната зала "Рудолфинум". Студентите ще имат време да се опознаяттт помежду си по време на традиционната чешка вечеря (Czech pub dinner), на плаването по река Вълтава и на празничната вечеря в края на курса.


Изисквания за кандидатстване


Студентите трябва да попълнят онлайн формуляр и да изпратят автобиография, мотивационно писмо и сертификат за владеене на английски език (IELTS или TOEFL, официално писмо от преподавател по английски език или диплома от завършен курс по английски).


Краен срок: 30 април 2010 г.


Такса


Таксата за програмата е 680 евро и включва учебните курсове, социалните и културни мероприятия, квартира, закуска и вечеря. Студентите сами трябва да платят разходите си за път и всички други лични разходи. Организаторите не предлагат възможност за стипендия и приканват студентите сами да намерят спонсори. За целта те предлагат списък с организации.


Повече информация за програмата и отделните курсове можете да прочетете на сайта в интернет.Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски институции и организации
Пътуване - интересни европейски места, фестивали и събития


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK