Работилница-конкурс за сценаристи от Европа

Снимката се разпространява под лиценза на <a href="http://creativecommons.org/about/">Creative Commons</a>.<br />
<br />

© Seattle Municipal Archives

Снимката се разпространява под лиценза на Creative Commons.Сценаристи от Централна и Източна Европа могат да участват в работилницата за сценарии ScripTeast, организирана от полската Фондация за независимо кино. По време на филмовия фестивал в Кан на най-добрия сценарий ще бъде присъдена наградата "Кшищоф Кешловски" в размер на 10 000 евро.Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски институции и организации
Пътуване - интересни европейски места, фестивали и събития

ScripTeast е едногодишна програма, която се състои от 3 присъствени и две онлайн сесии. Обучението започва със седемдневна работилница, която се провежда в края на септември в Полша. По време на семинара участниците представят своите сценарии и започват да работят по подобряването с помощта на някой от ръководителите на проекта. Втората присъствена сесия се провежда в Берлин по време на фестивала "Берлинале", а третата - по време на филмовия фестивал в Кан.
Кандидатстване


Кандидатите трябва да представят сценарий за пълнометражен филм, който не е участвал в други сценарни работилници. Необходимо е текстът да е завършен и заснемането му да е насрочено за не по-късно от пролетта на 2011. Потенциалните участници трябва да представят поне един завършен пълнометражен филм или телевизионна поредица. Алтернативен вариант е кандидатите да удостоверят по избран от тях начин, че имат сериозен опит като писатели журналисти или режисьори.


Такси и стипендии


Таксата за участие е 300 евро. Организаторите поемат всички останали разноски за път, настаняване, пълен пансион, акредитация за фестивалите в Берлин и Кан онлайн консултации.


Предвидени са две стипендии, покриващи таксата за участиe, за кандидати от страни със сравнително ограничена филмова индустрия. За финансовата помощ се кандидатства с мотивационно писмо.


Краен срок


Документите трябва да се подадат до 30 юли 2010.


Задължения


Участниците в обучението се задължават да "върнат" на ScripTeast 0.2% от бюджета на продукцията, чиито сценарий е разработен с помощта на обучителната програма. Сумата, която филмовата фондация получава не може да е повече от 5 000 евро. Средствата, събрани по този начин се използват за финансиране на следващи издания на програмата.


Допълнителна информация можете да намерите на сайта на ScripTeast.Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски институции и организации
Пътуване - интересни европейски места, фестивали и събития


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK