Курс за човешки права в Болоня

На снимката: Болоня, Италия.<br />Снимката се разпространява под лиценза на <a href="http://creativecommons.org/about/" target="_blank">Creative Commons</a>.<br />

© Alessandro Capotondi

На снимката: Болоня, Италия.
Снимката се разпространява под лиценза на Creative Commons.Университетът в Болоня, Италия организира зимен курс на тема "Европейската конвенция за правата на човека - механизъм на защита и правата на мигрантите". Курсът е насочен към студенти и млади хора и ще се проведе между 10 и 14 януари. Информацията е от Mladiinfo.


Курсът ще бъде фокусиран върху две основни теми. Едната е функционирането на механизма на Европейската конвенция за правата на човека, а другата - защитата на мигранти и хора без националност.Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски институции и организации
Пътуване - интересни европейски места, фестивали и събитияЛекциите ще се провеждат на английски и френски език. Курсът ще завърши с изпит, като издържалите го ще получат 3 студентски кредита (ECTS).


Кандидатстване


Кандидатите трябва да са студенти или практикуващи специалисти. Възможно е да се включат кандидати, които от поне 3 години работят в областта на човешките права. Кандидатите трябва да владеят английски и френски.


Такси и стипендии


Таксата за участие е 200 евро (без включена цена за престой) или 300 евро (с включен престой).


Предвижда се намаляване на таксата (максимум 200 евро) за кандидати с особени заслуги или за такива, които имат финансови затруднения. Кандидатите, които кандидатстват за финансовото облекчение, трябва да подадат мотивационно писмо, CV и документ, който доказва финансовото им състояние.


Краен срок


Документите се подават до 20 ноември 2010 г.


Допълнителна информация можете да намерите на сайта на университета в Болоня.Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски институции и организации
Пътуване - интересни европейски места, фестивали и събития


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK