Есенно училище в Хайделберг на тема водни проблеми

Снимката се разпространява под лиценза на <a href="http://creativecommons.org/about/" target="_blank">Creative  Commons</a>.<br />

© darkpatator

Снимката се разпространява под лиценза на Creative Commons.Есенно училище за млади учени, които се интересуват от проблемите с водата, ще се проведе от 9 до 17 ноември 2010 г. в Хайделберг, Германия. То ще е в рамките на Международния научен форум в града и е организирано от колежа "Марсилиус" (Marsilius Kolleg) към Хайделбергския университет.Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски институции и организации
Пътуване
- интересни европейски места, фестивали и събития

Темата на есенното училище е "Изграждане на "мостове" за справяне с водните проблеми - интердисциплинарни перспективи". Програмата на обучението предвижда лекции и презентации на именити международни учени и експерти по водата от различни области (икономика, география, хидробиология и др.).
Идеята на проекта е да представи на участниците интердисциплинарен подход за справяне с водния проблем. Част от лекциите ще са съсредоточени върху ситуацията с водата и закона за водата в Йордания, както и за конфликтите между Йордания и Израел в тази област.


Есенното училище ще предложи на участниците семинари, както и посещение на химическата компания BASF.


Кандидатстване


За участие в есенното училище могат да кандидатстват докторанти и учени от различни области, свързани с водата. Желаещите трябва да изпратят CV, мотивационно писмо и кратко представяне на изследователски проект по проблемите с водата. Кандидатстването става чрез онлайн формуляр.


Стипендии и такси


Таксата за участие и разходите за престоя се поемат от организаторите.


Краен срок: 6 септември 2010 г.


Допълнителна информация можете да намерите на сайта на организаторите.Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски институции и организации
Пътуване
- интересни европейски места, фестивали и събития


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK