Европейският център за превенция и контрол на заболяванията предлага платен стаж

Европейският център за превенция и контрол на заболяванията предлага платен стаж

© Надежда Чипева, КапиталЕвропейският център за превенция и контрол на заболяванията (European Centre for Disease Prevention and Control) предлага платен стаж за млади дипломанти. Стажовете се провеждат два пъти в годината в Стокхолм и са с продължителност от три до шест месеца.


Дейността на  центъра е насочена към подобряване на защитата срещу инфекциозни заболявания на европейско равнище.Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски институции и организации
Пътуване - интересни европейски места, фестивали и събития.Стаж


По време на програмата стажантите ще могат да се запознаят с дейността на центъра и да придобият практически опит и познания в различните отдели на институцията.


Желаещите могат да кандидатстват за стаж в следните области: клинични инфекциозни заболявания, микробиология, публично здравеопазване, епидемиология, статистика в областта на инфекциозните заболявания, социални науки, медицинска информатика, научна комуникация или комуникация на риска.


По време на програмата одобрените кандидати ще получават заплащане в размер от 1207.83 евро на месец. Центърът покрива и пътните разходи на стажантите.


Изисквания


За стажа могат да кандидатстват граждани на държавите - членки на Европейския съюз, на държавите кандидати за членство, както и на Исландия, Лихтенщайн или Норвегия. Кандидатите следва да имат диплома за завършено висше образование и да владеят поне два от официалните езици на общността, от които единият трябва да е английски, работният език на центъра. Те не трябва да са участвали в стажантски програми на други европейски институции или да са работили в тях.


Кандидатстване


Желаещите да кандидатстват трябва да изпратят мотивационно писмо и формуляр за кандидатстване, достъпен на сайта на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията.


Краен срок: 30 януари 2012 г.


Допълнителна информация


Допълнителна информация и необходимите формуляри за кандидатстване можете да намерите на интернет страницата на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията.


Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски институции и организации
Пътуване - интересни европейски места, фестивали и събития.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK