Семинар за журналисти "Социалните медии в променящия се свят"

Семинар за журналисти "Социалните медии в променящия се свят"

© Цветелина Белутова, КапиталЕвро-средиземноморската академия за млади журналисти в сътрудничество с Шведския институт в Александрия, Египет, кани млади журналисти от различни медийни платформи да участват в третата конференция на организацията "Социалните медии в променящия се свят". Събитието ще се проведе в Александрия между 22 април и 2 май 2012 г. Информацията е публикувана от Mladiinfo.


Програмата ще се състои от теоретична и практическа част. Ще се проведат обучения и лекции за новите медии, журналистиката и междукултурния диалог, както и дискусии за ролята на медиите. Участниците ще бъдат разделени в отбори, които ще дебатират различни теми и ще обсъждат медийни продукти. Крайните резултати ще бъдат публикувани в специално издание на списанието на академията. Работният език е английски.Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски институции и организации
Пътуване - интересни европейски места, фестивали и събитияКандидатстване


В семинара могат да участват млади журналисти между 18 и 35 години. Те трябва да са граждани на ЕС или на Албания, Алжир, Босна и Херцеговина, Хърватия, Египет, Йордания, Ливан, Мавритания, Монако, Черна гора, Мароко, Палестина, Сирия, Тунис и Турция. Изискват се поне две години опит като журналист, както и отлично владеене на английски език.


Желаещите трябва да попълнят формуляр, достъпен на страницата на академията. Освен това трябва да изпратят копие от своя журналистическа работа, публикувана преди не повече от шест месеца. Ако материалът на е на английски език, трябва да бъде придружен от кратко резюме. Изисква се и кратко изложение от максимум 500 думи на история по темата на семинара.


Такси и стипендии


Всички разходи за пътуване, настаняване и храна ще се поемат от организаторите.


Краен срок: 22 февруари 2012 г.


Допълнителна информация


Допълнителни насоки за кандидатстване можете да намерите на сайта на Евро-средиземноморската академия за млади журналисти.


Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски институции и организации
Пътуване - интересни европейски места, фестивали и събития


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK