Стаж в Европейския център за превенция и контрол на заболяванията

Снимката се разпространява под лиценза на <a href="http://creativecommons.org/about/" target="_blank">Creative Commons</a>.<br />
<br />

© Wladimir Bulgar

Снимката се разпространява под лиценза на Creative Commons.Европейският център за превенция и контрол на заболяванията (ECDC) предлага стаж на млади дипломанти. Стажовете се провеждат два пъти в годината в централния офис на центъра в Стокхолм, а продължителността им е между три и шест месеца, съобщава Еurodesk.org.


Дейността на центъра е насочена към подобряване на защитата срещу инфекциозни заболявания на европейско равнище.


Стажантската програма предоставя възможност за младите дипломанти да се запознаят с дейността на ECDC, както и да натрупат професионален опит в областта на борбата с инфекциозните заболявания.
Желаещите могат да кандидатстват за стаж в следните области: клинични инфекциозни заболявания, микробиология, публично здравеопазване, епидемиология, статистика в областта на инфекциозните заболявания, социални науки, медицинска информатика, научна комуникация или комуникация на риска.


Кандидатите трябва да имат диплома за завършено висше образование и да владеят един от официалните езици на ЕС, както и английски език – работният език на програмата. Те не трябва да са участвали в други стажантски програми в европейски институции или да са работили в такива.


Европейският център за превенция и контрол на заболяванията осигурява на стажантите месечна стипендия от 1207.83 евро и покрива пътните им разходи.


За първата сесия крайният срок за кандидатстване е 30 януари 2010 г., за втората – 30 април 2010 г.


Повече информация можете да намерите на интернет страницата на ECDC.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK