Комитетът на регионите предлага стажове

Снимката се разпространява под лиценза на <a href="http://creativecommons.org/about/">Creative Commons</a>.

© YanniKouts

Снимката се разпространява под лиценза на Creative Commons.Всяка година Комитетът на регионите предлага два вида стажове - дългосрочни платени и краткосрочни неплатени. Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски институции и организации
Пътуване - интересни европейски места, фестивали и събития.

Дългосрочни платени стажове
Продължителността на този вид стажове е пет месеца. Те включват работа в една от службите на Комитета на регионите и се провеждат между 16 февруари и 15 юли (пролетни стажове) и между 16 септември и 15 февруари (есенни стажове).


Кандидатите трябва да са граждани на държави - членки на ЕС, като се предлагат и няколко места за стажанти от страни извън ЕС.


Те трябва да не са навършили 30 години, да имат диплома за завършено висше образование след поне три години обучение или да са учили поне четири години във висше учебно заведение.


Изискват се задълбочени познания по един от официалните езици на ЕС, както и да добро владеене на втори такъв. Препоръчително е стажантите да имат познания по английски или френски език, които са работните езици на Комитета на регионите.


Стажантите получават месечно възнаграждение от 1000 евро. Желаещите трябва да попълнят формуляр за кандидатстване, който е достъпен на страницата на Комитета на регионите.


Краен срок: 31 март за есенните стажове или 30 септември за пролетните стажове


Краткосрочни неплатени стажове


Задълженията на станжантите ще зависят от службите, в които ще работят. Възможно е да са с политическа или административна насоченост.


Кандидатите трябва да притежават диплома за завършено висше образование след тригодишно обучение и да могат да докажат, че трябва да задълбочат познанията си в областта заради професионалната или образователната им дейност. Те може да са и служители на национална, регионална или местна администрация, които участват в програми за обмен с Комитета на регионите.


Изисква се владеене на поне един от официалните езици на институцията (английски или френски език). Всички разходи се поемат от стажантите. Максималната продължителност на програмата е четири месеца.


Желаещите трябва да изпратят автобиография, мотивационно писмо, копия от необходимите дипломи и сертификати и доказателство за езикови познания. Информация за необходимите документи можете да намерите на страницата на Комитета на регионите. Няма определен краен срок за кандидатстване.


Допълнителна информация


Допълнителна информация, както и формулярите за кандидатстване, можете да намерите на официалната страница на Комитета на регионите.


Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски институции и организации
Пътуване - интересни европейски места, фестивали и събития.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (1)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на bta
    bta
    Рейтинг: 1417 Неутрално
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK