The Associated Press търси участници за летен стаж за студенти

The Associated Press търси участници за летен стаж за студенти

© Associated PressСтажът ще се проведе през лятото на 2015 г. в 9 града в САЩ (включително Чикаго, Лос Анджелис, Маями, Ню Йорк, Филаделфия, Вашингтон) и в 10 международни дестинации (включително Банкок, Берлин, Йоханесбург, Лондон, Мексико сити, Париж, Сеул и Токио).


Изискванията към стажантите са да демонстрират бързина на мисълта, креативност и новинарска интуиция. Кандидатите трябва да умеят да пресъздават истории и да са способни да разпознават интересните елементи на новините, да предлагат свои собствени идеи и гледни точки, които да илюстрират във видео, снимка или текст. От стажантите се очаква също да могат свободно да комуникират в разнообразна работна обстановка. Редактори ще обучават одобрените в области като техники за интервюиране, изследване на източници, бази данни и др.


Изисквания
Стажът е отворен за чуждестранни студенти и студенти от САЩ, както и наскоро завършили образованието си.


Стажът е платен, с продължителност от 12 седмици и предлага индивидуално обучение според интересите на одобрените кандидати. За допълнителна информация: internship@ap.org.


Кандидатстване


Желаещите трябва да приготвят следните документи:


- Автобиографично есе на английски език от 300 думи на тема: "The Associated Press търси да наеме кадри, притежаващи широк спектър от таланти, опит, постижения и журналистически умения. Моля, опишете качествата и постиженията си, с които бихте помогнали на компанията като стажант.";


- CV и мотивационно писмо (в включена дата на завършване на образованието);


- От 3-5 примера за работата на кандидата (линкове към уебсайтове с видео, снимки и мултимедия са за предпочитане);


- Препоръка от предишен стаж или бивш работодател.


Форма за подаване на документи онлайн.


Официален уебсайт на програмата.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK