Стипендии за обучение в Централноевропейския университет в Будапеща

Сградата на Централноевропейския университет (вляво) в Будапеща.<br />
Снимката се разпространява под лиценза на <a target="_blank" href="http://http://creativecommons.org/about/">Creative Commons</a>.

© 10mmm

Сградата на Централноевропейския университет (вляво) в Будапеща.
Снимката се разпространява под лиценза на Creative Commons.Централноевропейският университет (ЦЕУ) в Будапеща стартира конкурс за обучение и стипендии за учебната 2010-2011 година. Университетът предлага обучение на английски език в магистърски и докторски програми.


Университетът предлага различни форми на финансова помощ, която покрива изцяло или частично разходите за живот и обучение. Повече от 80% от студентите получават стипендии, а докторантите получават финансова помощ за 3 години, която включва такса за обучение, медицинска застраховка и месечна стипендия от 700 евро.


Фокус на ЦЕУ са социалните и хуманитарните науки, но университетът предлага и програми за обучение в областта на бизнеса, икономиката, правото, науките за опазване на околната среда и математиката.
Крайните срокове за кандидатстване са:
- 25 януари 2010 г. - за кандидати, които желаят да се явят на институционалните тестове, които се изискват за прием в ЦЕУ и/или желаят да бъдат освободени от изпит за владеене на английски език.
- 16 март 2010 г.- за кандидати, които прилагат към изискваните документи за кандидатстване резултати от езикови и други тестове.


Информация за условията за кандидатстване в Централноевропейския университет може да намерите тук.


Още стипендии, стажове и магистратури може да намерите в рубрика "Образование".


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK