Испански център отпуска стипендии за магистратура по финанси в Мадрид

Сградата на общината в Мадрид<br />Снимката се разпространява под лиценза на <a href="http://creativecommons.org/about/" target="_blank">Creative Commons</a>.<br />

© orocain

Сградата на общината в Мадрид
Снимката се разпространява под лиценза на Creative Commons.
Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски институции и организации
Пътуване - интересни европейски места, фестивали и събития

Магистратурата по икономика и финанси в CEMFI (Centro de Estudios Monetarios y Financieros) е двегодишна програма, която цели да запознае студентите с широк спектър от възможности за реализация по специалностите в публичния и частния сектор.


Всяка академична година е разделена на три семестъра по 10 седмици. През лятото между двете години на студентите се предлага летен стаж във финансова институция, консултантска фирма, ведомство от публичния сектор или като научен сътрудник по изследователски проект на преподавател.
Освен това от втория до петия семестър се провеждат уъркшопове, на които студентите представят и дискутират икономически документи и дебатират върху казуси от икономическата политика. През годината се провеждат серия от лекции и изследователски семинари.


Стипендия и такса


CEMFI осигурява освобождаване от такса за някои от своите студенти и/или финансиране чрез стипендия на стойност до 10 000 евро на година. Освобождаването от таксата и финансирането се определят според академичните постижения на студентите. Магистрите се насърчават да кандидатстват и за други стипендии и финансиране.


Таксата на година е 3600 евро.


Изисквания


Кандидатите трябва да са завършили бакалавърското си обучение или да им предстои да го завършат до септември 2010 г. Необходимо е да имат добри познания по английски език, защото той е работният език на програмата.


Те трябва да изпратят онлайн формуляр, академична справка, документ за владеене на английски език (признават се резултати от TOEFL, Cambridge Proficiency, Advanced или First Certificates и British Council IELTS), както и две препоръки.


Краен срок: 5 април 2010 г.


Повече информация за магистърската програма и формулярите за кандидатстване можете да намерите на сайта на CEMFI.


Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски институции и организации
Пътуване - интересни европейски места, фестивали и събития


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK