Стипендии за изследвания и работа в областта на хуманитарните науки и изкуствата

Центърът за резиденти на фондация "Болиаско" се намира в едноименното село, разположено в италианската провинция Генуа.<br />
<br />
Снимката се разпространява под лиценза на <a href="http://creativecommons.org/about/" target="_blank">Creative Commons</a>.

© oreundici

Центърът за резиденти на фондация "Болиаско" се намира в едноименното село, разположено в италианската провинция Генуа.

Снимката се разпространява под лиценза на Creative Commons.
Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование
- магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси
- фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа
- новини, свободни позиции в европейски институции и организации
Пътуване
- интересни европейски места, фестивали и събития

Италианската фондация "Болиаско" предлага стипендии на специалисти в областта на хуманитарните науки и изкуствата. Стипендиите се отпускат за творческа работа или за научни изследвания в образователния център на фондацията в Болиаско, провинция Генуа, и са за срок между 30 и 47 дни.


Стипендиите са за изследователи или професионалисти в областта на археологията, архитектурата, класическата филология, танците,театъра, филмовото изкуство, литературата, философията, фотографията и визуалните изкуства. Фондация "Болиаско" подпомага както научната, така и творческата дейност в изброените области, но не може да осигури студио за репетиции на желаещите да се занимават изключително с изкуство.
Всяка година се присъждат около 50 стипендии, като обикновено продължителността им е един месец, а в някои случаи и 47 дни. Ако желаете да кандидатствате за стипендия, е необходимо да демонстрирате значим опит в своята област, както и да представите проект за предстоящата си работата в центъра на фондация "Болиаско". Очаква се одобрените проекти да завършат със създаването на академична или артистична творба.


Крайният срок за кандидатстване е 1 май 2010 г. за стипендии с начало февруари 2011 г.


Повече информация можете да намерите на интернет страницата на фондация "Болиаско".Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование
- магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси
- фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа
- новини, свободни позиции в европейски институции и организации
Пътуване
- интересни европейски места, фестивали и събития


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK