Конкурс за творчески престой на Азорските острови

Църква на Азорските острови<br /><br />Снимката се разпространява под лиценза на <a href="http://creativecommons.org/about/" target="_blank">Creative Commons</a>.<br />

© Michael Cavén

Църква на Азорските острови

Снимката се разпространява под лиценза на Creative Commons.Международният конкурс Azores Combo Art Camp предоставя възможност за участие в десетдневен творчески лагер от 20 до 29 ноември в Понта Делгада, Азорските острови.


Островите се намират в Атлантическия океан и са териториално владение на Поругалия. Едно от традиционните занимания там е плетенето на различни съдове и мебели, но занаятът постепенно губи своята динамика. Това е причината с подкрепата на местното правителство да се организира творчески лагер, на който да се популяризира плетачеството.Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски институции и организации
Пътуване
- интересни европейски места, фестивали и събитияПо време на творческия престой младите творци ще имат възможност да изпълнят проектите, с които са кандидатствали, под ръководството и с помощта на занаятчии-плетачи.


Кандидатстване


Могат да кандидатстват млади творци на възраст между 18 и 35 години. Те първо трябва да си направят онлайн регистрация на сайта на конкурса, а след това да изпратят предложение за проект. Проектите могат да бъдат лични творения или преработки на традиционни плетени творби. Те могат да са от плетени кошници до скулптури, важното е да бъдат креативни.


Такси и стипендии


Организаторите поемат всички разходи за транспорт, престой и храна.


Краен срок: 18 октомври 2010 г.


Допълнителна информация можете да намерите на сайта на конкурса.Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски институции и организации
Пътуване
- интересни европейски места, фестивали и събития


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK