Стипендиантска програма на фондация "Отворено общество"

Снимката се разпространява под лиценза на <a href="http://creativecommons.org/about/" target="_blank">Creative Commons</a>.

© pbump

Снимката се разпространява под лиценза на Creative Commons.Стипендианстката програма на фондация "Отворено общество" е създадена през 2008 г. и има за цел да подкрепи иновативни и нетрадиционни подходи към предизвикателствата в обществото. Със стипендията се финансират разработки, които биха обогатили разбирането на тези предизвикателства.Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски институции и организации
Пътуване - интересни европейски места, фестивали и събития.

Стипендия
Стипендиите са в размер от 80 000 или 100 000 долара в зависимост от професионалния опит, стажа, доходите и т.н. Бюджетът за проекта може да включва и разноски около пътя, такси за участие в конференции и други.


Изисквания и кандидатстване


Проектът може да идентифицира проблем, който досега не е бил признаван като такъв, да развива нови политически идеи за справяне с познати проблеми или да предлага нова стратегия за застъпничество.


Проектните теми трябва да засягат най-малко две области на интерес за фондации "Отворено общество". Такива са например човешки права, правителствена прозрачност, достъп до информация и правосъдие, насърчаване на гражданското общество и социалното включване.


Стипендиантите могат да представят различни продукти, включително публикации като книги, доклади или блогове, иновативни образователни проекти, да поставят началото на нови кампании или организации. Те могат да се включат и в дейности като дискусии, конференции, политически дебати.


Кандидатите могат да са от цял свят. Те трябва да познават в дълбочина избраната от тях тема. Кандидатстването става онлайн на сайта на фондацията.


Краен срок: 1 август 2013 г.


Допълнителна информация


Подробности можете да научите на интернет страницата на фондация "Отворено общество".


Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски институции и организации
Пътуване - интересни европейски места, фестивали и събития.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK