Стипендия за изследователи в колежа "Имре Кертес" в Германия

Колежът "Имре Кертес" в Йена, Германия

Колежът "Имре Кертес" в Йена, ГерманияКолежът "Имре Кертес" набира кандидати за стипендия за 2015/2016 учебна година за период от 12 месеца. От кандидатите се изисква да изпълнят научен проект, релевантен на изследователския профил на Колежа.


Одобрените кандидати ще работят в колежа и ще бъдат настанени в град Йена. Дългосрочните стипендии обичайно стартират през октомври или април.


Основните изследователски области са:
- война, насилие и натиск;
- държавност;
- модернизиране;
- интелектуални хоризонти;
- история и публична сфера.
Колежът предлага международна перспектива върху региона на Източна, Централна и Югоизточна Европа.


Кандидатите трябва да бъдат признати и дългогодишни специалисти по история на Източна Европа (и близки дисциплини) и да имат ясна ориентация към проекти, фокусирани върху Източна, Централна и Югоизточна Европа.


Размерът на стипендията варира от 3000 до 5000 евро месечно и се изчислява на базата на академичната степен на кандидата. Колежът ще предостави на одобрените напълно оборудвано работно пространство, изследователски сътрудници и ще спомогне за откриването на подходящи условия за настаняване в Йена.


Кандидатите трябва да представят:
- автобиография;
- списък с публикации;
- предложение за проект (на английски език до 5 стр.);
- обосновка защо проектът е релевантен към изследователския профил на Колежа (до 2 стр.)


Краен срок: 28 февруари 2015 г.


Официален сайт на стипендията.
Условия за кандидатите.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK