Етно в Рединг

Лятната фестивална поредица на Evropa.Dnevnik.bgФорумътза музикалните, художествени и танцовиизкуства в Рединг е един от многотофестивали, които се провеждат под егидатана WOMAD (World of Music, Arts and Dance) на териториятана над двадесет страни в различни частина света (Великобритания, САЩ, Япония,Нова Зеландия, Австралия и др.). За разликаот мнозинството от тях обаче, този вРединг се провежда ежегодно презпоследния уийкенд на юли (От петъквечерта до следващия понеделник).


Фестивалитена WOMAD дават възможност на публиката дасе докосне до различните култури чрезтяхното традиционно музикално звучене,представено от сравнително неизвестниетноизпълнители.


Втазгодишното издание на WOMAD Рединг щеучастват близо 70 групи и солопърформъриот 30 различни страни. Те ще представятсвоята национална музика на общо седем сцени вРивърмийд Сентър и Литъл Джонс Фарм вКавършъм.
Освенмузикални забавления, посетителите щемогат да разгледат занаятчийскипроизведения от различни краища насвета, да вземат участие в разнообразниатракциони, включително състезания зади-джеи, кабаре и различни представления.


Редингсе слави като един от главните икономическицентрове в Обединеното кралство. Градътуспешно съчетава хилядолетна историяс настояще и това проличава най-ясно отчесто срещаното съжителство насредновековни църкви и къщи въввикториански стил със свръхмодерниофис сгради.


ВБългария градът е известен най-вече сместния футболен отбор, на чиято резервнаскамейка беше закотвен Боби Михайловв продължение на няколко сезона. Клубътиграе мачовете си на модерния "Мадейкистейдиъм" с капацитет от 24 хилядизрители. Този април Рединг спечелипървата в историята си промоция въвВисшата лига на Англия, след като размазаДарби Каунти с пет безответни гола.


Среднай-посещаваните туристическизабележителности са руините на местнотоабатство с прилежащите към него цветниградини, градския музей и концертназала. Освен това градът се слави с местниязатвор, в който Оскар Уайлд прекарвапочти две година и написва известнотоси съчинение "De Profundis" ("Из дълбините").


Желаещитеда посетят Рединг по време на фестивалнитедни ще трябва предварително да сепогрижат за ангажирането на стая в някойот местните хотели, защото се очакваголям наплив от туристи. Цените са насредното ниво за страната, като суматаза еднодневен престой варира между 40 и230 паунда в зависимост от това дали стававъпрос за някой от многобройните семейнипансиони или 5-звездния Хотел Форбъри.Подробна информация за тях може да сенамери на този сайт.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK