Фестивал на светлината в замъка Койкенхоф

"Castlefest" през 2009 г.<br />
Снимката се разпространява под лиценза на <a href="http://creativecommons.org/about/">Creative Commons</a>.<br />

© gill4kleuren

"Castlefest" през 2009 г.
Снимката се разпространява под лиценза на Creative Commons.Всяка седмица в рубрика Пътуване в Европа на Европа.Дневник ще публикуваме различни фестивали, концерти и други културни събития, които предстоят в европейските държави.
---


През първата седмица на aвгуст в замъка в Койкенхоф, Холандия, ще се проведе нетрадиционният фестивал "Castelfest". В три дни (6, 7 и 8 август) с музика, танци и приказки на посетителите се представя средновековният фолклор на европейските народи.Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски институции и организации
Пътуване - интересни европейски места, фестивали и събитияФестивалът на светлината "Castlefest" е взаимстван от стария келтски фолклор. През Средновековието келтите почитали бога на слънцето Луг, който според легендата затоплил земята, за да може да узрее житото и да има с какво да се хранят хората.


Вдъхновени от средновековните келтски традиции, организаторите на фестивала си поставят за цел да пресъздадат средновековните музикални и танцови традиции. Посетителите могат да наблюдават различни атракции като Steam Butler JF-09 - полумашина-получовек, който използва парнозадвижване и се управлява от личен слуга и машинисти. Друга атракцион в замъка е Abe de Verteller, който разказва и изиграва келтски предания и приказки, докато покрай зрителите преминават елфи, вещици, великани и божества.


Атмосферата на фестивала се допълва от музикалните изпълнения на "Омния" и готическите творби на "Faun", свирещи средновековна танцова музика на традиционни инструменти, но с електронен ритъм. Сред изпълнителите е и славянската група "Vedan Kolod", които използват за основа традиционната руска музика отпреди християнското покръстване, групата "Kelten zonder Grenzen", чиито музикални изпълнения са базирани на келтския фолклор и много други.


Всички посетители могат да се включат в танцовия уъркшоп, на който да научат средновековни танци като "танца на магическия кръг", шотландски танци, полския танц мазурка и др.


Фестивалът може да бъде посетен за един ден (билетът струва 17 евро) или за трите дни (37,50 евро). На сайта на фестивала са описани различните възможности за пътуване и нощувки.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK