Германия под звуците на рока - фестивалите "Hurricane" и "Southside"

Фестивалът   "Hurricane" 2006 г.<br />
Снимката се разпространява под лиценза на <a href="http://creativecommons.org/about/">Creative Commons</a>.

© Zeitfixierer

Фестивалът "Hurricane" 2006 г.
Снимката се разпространява под лиценза на Creative Commons.Всяка седмица в рубрика Пътуване в Европа на Европа.Дневник ще публикуваме различни фестивали, концерти и други културни събития, които предстоят в европейските държави.
---


Началото на лятото спокойно може да бъде описано като сезонът на рок фестивалите. Две седмици преди фестивалът в Дания - Роскилде, Германия ще бъде озвучена от две рок събития - "Hurricane" и "Southside", които се провеждат по едно и също време в северната и южната част на страната и събират близо 100 000 души публика.Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски институции и организации
Пътуване - интересни европейски места, фестивали и събитияФестивалът "Hurricane" ще се състои тази година за 14 пореден път, между 18 и 20 юни. На четири сцени в рамките на три дни ще се изявят рок банди като "Дъ Строукс", "Били Талънт", "Джак Джонсън", "Мандо Диао", "Продиджи", "Масив атак" и още над 60 групи.


Традиционно събитието ще се състои на пистата "Айхенринг" до град Шеесел, еднакво отдалечен от Хамбург, Бремен и Хановер. До мястото може да се пътува с кола или влак, като гарата в града е само на 1500 метра от къмпинга. Нощува се вътре в къмпинга в палатка или каравана, но за всички, на които атмосферата не би им понесла, градът предлага разнообразие от хотели.


Комбинираният билет за трите дни е на стойност 120 евро и включва място на къмпинга, като трябва да се заплати и 5 евро своеобразна еко-такса. Настаняването ще започне в четвъртък 17 юни, а билетите важат до понеделник сутринта.


Фестивалът "Southside", по думите на организаторите, е малката сестра на "Hurricane". Той се провежда от 1999 г. в Нойхаузен об Ек, недалеч от Бодензее и следва същия формат и има същите условия като "големия си брат" от севера.


На сайта на фестивала можете да намерите повече информация за условията, полезни съвети на организаторите, възможностите за пътуване, както и начините за закупуване на билетите.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK