Изпращане на галерия

Ако се справяте добре зад обектива, покажете какво ви е впечатлило. Изпратете снимки и текст към тях.

Последни галерии

Коментари (20)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Вячеслав Иванов Попов
  Вячеслав Иванов Попов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Допълнителна информация към фотографии № 4, 7 и 8
  Eufonia 2009 e общ европейски проект за съхраняване и възраждане на лютиерството в България с подкрепата на България, Белгия и Румъния. Това е първата по рода си инициатива от подобен характер, в която участват три държави от Европейския съюз(Белгия, България и Румъния). Основни партньори в проекта са Столична община, , „Еспейс формейшън” (Espace Formation), една от най-големите белгийски институции за професионално обучение, и румънската „Фондация арт Пръдакшън” (Fundatia Art Production). С този проект се осъществява инициативата за междукултурен диалог посредством провеждането на пан-европейски конкурс за откриването на най-добър струнен музикален инструмент в четири категории – цигулка, виола, чело и контрабас, създадени от майстори и ученици на лютиерски школи от 34 европейски страни. Конкурсът се проведе в София и Брюксел. Като съпътстващи прояви по проекта бяха осъществени поредица от концерти в големи европейски градове.

 2. 2 Профил на Вячеслав Иванов Попов
  Вячеслав Иванов Попов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Допълнителна информация към фотография № 10

  Една от най-атрактивните прояви по време на петата нощ на музеите в София на 16 май 2009 г. в Националния военно-исторически музей бяха демонстрационните полети с балон. Това е съвместна проява на музея, с участието на балоните „Орли” на Орлина Аспарухова Стоилкова – единствената българка – пилот на балон. Подготовката на балона за излитане започва първоначално с нагнетяване на въздух с вентилатор, а след това въздухът се загрява до степен, в която температурната разлика между температурата на въздуха вътре в самия балон и въздуха извън него трябва да бъде над 70°C. Следва изправянето на балона, заедно с коша, в който пътува пилота и пасажерите. Този балон струва над 100000 лева. Пилотът на балон Орлина Стоилкова еикономист по образование, мениджър и пилот. С дват балона бяха извършени демонстрационни полети в Европейската нощ на музеите. Същите балони взеха участие в провеждането на демонстрационни полети при НДК на 27, 28 и 29.05.2009 г.
  като съпътстваща програма при откриване на Европейската филателна изложба и в рамките на проявите за отбелязване на 130 години от създаването на „Български пощи”. За по-големи полети с тези въздухоплавателни средства цената надхвърля 400 лева. Но в Европейската нощ на музеите летенето с тези балони беше без заплащане на такса.

 3. 3 Профил на Вячеслав Иванов Попов
  Вячеслав Иванов Попов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Допълнителна информация към фотография № 15
  Третото издание на конкурса “Мис и Мистър София +” (за хора с увреждания) по традиция се проведе на 3 декември – Международният ден на хората с увреждания.
  Организатори на този конкурс са Столична община и Националния център за социална рехабилитация. Това издание на конкурса се проведе под патронажа на г-н Бойко Борисов като кмет на гр.София. В конкурса взеха участие общо 20 участници, от които 11 жени и 9 мъже. Те се представиха пред журито съобразно своите интереси и хоби(по свой избор с изпълнение на стих, песен или показване на своя творба). Журито присъди голямата награда «Мис София плюс» I място на Снежина и „Мистър София плюс” I място на Радослав. Наградата е екскурзия и за двамата в чужбина.

 4. 4 Профил на Вячеслав Иванов Попов
  Вячеслав Иванов Попов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Допълнителна информация към фотография № 20

  Крепост „Калето”
  Видинската крепост „Калето” е построена през периода 1690-1720 г. след австро-турските войни по модерната за времето вобанова укрепителна система. Тя има форма на полукръг, диагонално пресечен от река Дунав. От към сушата крепостта е оградена с широк ров. Девет са градските порти, наречени капии(калето, видбол капия, стамбол капия, пазaркапия, еничар капия, флорентин капия, сарай капия, телеграф капия). Крепостта се състои от две успоредни крепостни стени – една от към Дунав и една от към сушата с изградени в нея бастиони.

 5. 5 Профил на Вячеслав Иванов Попов
  Вячеслав Иванов Попов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Допълнителна информация към фотография № 9
  Самолетът на брега на Дунав е един от старите правителствени самолети. До него се намира метеорологичната станция в Силистра. Един малко комичен момент от заснемането на този кадър. Снимката е заснета от високия блок в непосредствена близост до обекта. Благодарение на предвидливостта ми си носех
  гидория и вода, измих малка част от прозореца на стълбището и направих няколко кадъра на обекта.

 6. 6 Профил на Вячеслав Иванов Попов
  Вячеслав Иванов Попов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Допълнителна информация към кадър № 13
  Скулптурната композиция "За теб" е сътворена в рамките на пленер на скулптури, като творбите се вписват много сполучливо в крайдунавската алея на гр.Силистра. От това място се получават едни от най-добрите кадри при изгрев и залез на слънцето в Силистра. В централната част на алеята се намира и скулптурната композиция "Къдроглавите пеликани", която е преместена от с.Сребърна в Силистра - с оглед популяризиране на екологичния и природен туризъм в областта.

 7. 7 Профил на Вячеслав Иванов Попов
  Вячеслав Иванов Попов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Допълнителна информация към фотография № 19
  Всеки турист, който иска да направи такива фотографии с отражение на сградите може да го постигне в часовете между
  15.30 и залезът на Слънцето. Изборът на позиция зависи от
  желанието да се обхванат в кадър сградите, Ловешката крепост
  "Хисаря" и Покритият мост на Кольо Фичето. За препоръчване са следните позиции за заснемане на кадри с отражения на това място. Има три подхода със стълби до самата река, но маже да се заснемат подходящи кадри от терасата на Хотел "Ловеч", както и от така наречения "Мост за никъде" в Ловеч.

 8. 8 Профил на Вячеслав Иванов Попов
  Вячеслав Иванов Попов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Допълнителна информация към фотография № 21
  Тази фотография е заснета от най-викото място в Смолян, което се намира до параклис "Св.Спас". Направена е рано сутринта между 7.00 и 8.00 часа. До параклиса се стига само с питане на местните хора. Поради особеностите на релефа и застрояването на града. Не е толкокова лесно да се заснеме кадър в, който се вижда планинската верига от това място. Поради особеностите на планинския климат. На това място преди няколко години в опит да заснема кадри вечерта ме застигна истинска буря. Видях и почевствах с тялото си проливния дъжд на талази с цялото величие на Родопите.

 9. 9 Профил на Вячеслав Иванов Попов
  Вячеслав Иванов Попов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Допълнителна информация към фотография № 18
  Фотографията е направена край водоема на с.Негован. За съжаление това място от година на година става все по-непривлекателно. В покрайнините на голяма София има достатъчно много места, които са достойни за изучаване в
  Европа на откривателите.

 10. 10 Профил на Вячеслав Иванов Попов
  Вячеслав Иванов Попов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Допълнителна информация към фотография № 6
  Литературният музей "Йордан Йовков" е наистина впечатляващ по отношение на своята експозиция. Но Добрич е малка съкровищница за пътешественици и ценители на красотата, на самобитността и неповторимостта на Златна Добруджа.
  Препоръчвам на всеки да посети градският парк на Добрич с множество изсъхнали дървета, които са превърнати в образци на изкуството и дърворезбата, На всяка цена посетете и щапкарското ателие в етнографския комплекс. В него работи един от първите кинооператори на БНТ - кореспондент в Добрич. В това ателие ще видите снимки на Боби Чарлтън и други известни личности, които са си закупили шапки за спомен. Може репортери на в.Дневник да направят специален репортаж за това ателие.

 11. 11 Профил на Вячеслав Иванов Попов
  Вячеслав Иванов Попов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Допълнителна информация за фотография № 23
  Фотографията е направена в близост до пристанище Варна.
  Препоръчвам на всеки, който посещава Варна да отиде до фара на пристанището и добре да се разходи в площадката пред самия фар. Незабелязано за обикновения турист остава изображението мозайка на Св.Николай Чудотворец - което е изключително красиво и въздействащо на това място.

 12. 12 Профил на Вячеслав Иванов Попов
  Вячеслав Иванов Попов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Допълнителна информация към фотография № 22
  Този паметник в Русе е една от любимите ми забележителности от естетическа и стойностно родолюбива гледна точка. С вековна история. Но ако искате да направите панорамна фотография на града едно от малкото места за това е панорамния ресторант на хотел Рига.

 13. 13 Профил на Вячеслав Иванов Попов
  Вячеслав Иванов Попов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Полезна информация за фотография № 1. Всеки турист трябва да знае, че когато на пистата на Летище София има израелски самолет е забранено да се снима от пространството пред Терминал 2. От съображения за сигурност. В такива случаи е по-добре да се подчините незабавно на указанията на органите на сигурноста и да влезете вътре в сградата. Фотографията е от фоайето за пътнищи в Терминал 1.

 14. 14 Профил на Вячеслав Иванов Попов
  Вячеслав Иванов Попов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Допълнителна информация към фотография № 2
  Сградата на Централния дом на армията се намира в непосредствена близост на Руската църква, в центъра на гр.София.
  Единственото неудобство за заснемане на кадър през нощтта на това място е оживеното движение на автомобили. Най-добре е нощни снимки на това място да се правят след 23.00 часа вечерно време.

 15. 15 Профил на nabludatel_2
  nabludatel_2
  Рейтинг: Неутрално

  Браво, чудесно, много ми хареса, поздравления.

 16. 16 Профил на Вячеслав Иванов Попов
  Вячеслав Иванов Попов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тази фотоистория е същевременно и моето право на отговор към
  отрицателните коментари под фотоисторията "България на купонджиите", която даказва, че трябва да се прави разлика между чалга и интерес към културния живот и естетика на градската среда. Обичам поезията и класическата симфонична музика. Това ме мотивира да търся достъп до проявите и активното ми присъствие на концертите на Eufonia 2009. Това ме мотивира да направя опит за създаване на читателска история в тази галерия.

 17. 17 Профил на muriel
  muriel
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Интересно хрумване и добро изпълнение!

 18. 18 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 551 Любопитно

  Преобладава "тъга", "плач", мрак и безнадежност....къде видяхте "ЛЪЧЕЗАРИЕ" бре? Какви хапчета ползвате?

 19. 19 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  снимка 1 е супер - туркята не е в европа и въобще не е на картата! Еха!

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 20. 20 Профил на Вячеслав Иванов Попов
  Вячеслав Иванов Попов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Здравей Коки,
  Явно проблемът е в теб, а не в самата читателска история.
  Представи си, че като поета Дамян Дамянов си загубил своето зрение и трябва да прочетеш и разгледаш тази фотоистория.
  Хора като теб нямат никакво уважение и толерантност нито към другите хора, а още по-малко към тези, които са различни от теб.
  Това е твоят проблем, за който няма хапчета. А дали хората със загубено зрение виждат светлината. Да, но по свой начин. Това е доказано от международно известния психолог Макс Люшер, който е създател на цветовия тест за здрави и болни хора. Дори
  хората със загубено зрение могат да ти кажат, че виждат лъчезарието около себе си. Черногледци като теб не
  могат да се радват на живота.
  Питаш ме какви хапчета ползвам?!!! Направо ще си падна от смях. За здрав човек като мен най-доброто хапче е да имам някаква работа, която трябва да свърша. Вътрешната ми мотивация е онова хапче, което ти се опитваш да го преглътнеш и ти присяда. Това е цялата истина за злобното ти коментарче.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.