Проект "На фокус – Основните права в ЕС"

Проектът "На фокус – Основните права в ЕС" се изпълнява от Европа.Дневник и Фондация "Български адвокати за правата на човека"с подкрепата на Посолството на Кралство Нидерландия.


Основната цел на проекта е да допринесе за повишаване на обществената чувстителност към спазването на гражданските и човешките права в страната, съобразно европейското законодателство.


Конкретните цели на проекта са:
- да популяризира Хартата на основните права в ЕС чрез специална поредица в Дневник;
- да запознае обществеността с основните права на гражданите в ЕС и начините за тяхното отстояване ;
- да популяризира дейността на институциите в Европа, ангажирани със защитата им;
Дейности по проекта:


Създаване на рубрика в сайта на Дневник, посветен на европейските въпроси, Европа.Дневник , "Права в ЕС". В рубриката ще бъдат публикувани новини, теми и анализи за основните права в ЕС и институциите, отговорни за тяхното спазване;


Въпроси и отговори – читателите на Дневник ще могат да изпращат въпроси по анализите и статиите, свързани с основните права в ЕС. Техните въпроси и отговорите на експертите ще бъдат публикувани в рубрика "Права в ЕС".


Създаване на наръчник по основните права в ЕС, конкретни примери за нарушаването им и инструменти и институции, които се грижат за тяхната защита; Разпространяване на наръчникa в университетските библиотеки, популярни кафенета и заведения. Наръчникът ще бъде достъпен и в електронен формат на сайта на Дневник – http://evropa.dnevnik.bg и Фондация "БАПЧ".


Създаване на 4 видео материали, представящи основните права в ЕС. Видеата ще бъдат качени на сайта Европа.Дневник.


Семинар за студенти от европеистика и право за запознаване с Хартата на основните права в ЕС и ресорните европейски институции. На семинара ще бъде представен и наръчника "Основни права в ЕС".


Период на изпълнение:


От август 2010 до януари 2011 г.

Ключови думи към статията:

Коментари (1)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Gabr1ela
    Gabr1ela
    Рейтинг: 8 Неутрално

    Кога е планирано провеждането на гореспоменатия Семинар за студенти от европеистика и право за запознаване с Хартата на основните права в ЕС и ресорните европейски институции?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK