Кандидати за работа номинират най-полезните сайтове с обяви във Великобритания

Миналогодишният победител Monster.co.uk отново е сред сайтовете, номинирани за британските награди за портали за работа

© Интернет

Миналогодишният победител Monster.co.uk отново е сред сайтовете, номинирани за британските награди за портали за работаБлизо 30 от стоте най-популярни сайтове във Великобритания са свързани с търсене и предлагане на работа. Затова не учудва традицията за награждаване на най-успешните британски портали, които съдържат обяви за свободни работни места.


За шеста поредна година кандидати за работа номинират любимите си страници за националните награди за онлайн подбор в девет категории: общ сайт за работа, специализиран сайт за работа, регионален сайт за работа, сайт на агенция за подбор на персонал с по-малко и с повече от три офиса, сайт на работодател, сайт за работа на печатна медия и на специализирано издание на бизнеса и сайт за съвети за работа и кариерно развитие.


Специално жури, съставено от дългогодишни експерти в подбора на персонал, избира финалистите по пет критерия: дизайн и навигация в сайта, брой публикувани обяви за работа, брой посетители, допълнителни услуги за кандидатите и популярност на пазара. Журито трябва да даде оценката си от гледна точка на кандидата, т.е трябва да прецени помагат ли тези сайтове реално в търсенето на работа.
По време на тазгодишното издание на конкурса организаторите от Alljobsuk.com получиха 11 000 номинации, а в края на септември журито определи по пет финалисти във всяка категория. Победителите ще бъдат обявени на 30 октомври.


Миналогодишните носители на наградите в категориите "Общ портал за работа" (Monster) и "Сайт на печатна медия" (The Times Online) отново са сред номинираните. Monster попада и в категорията за най-добри съвети за търсещите работа. Финалисти в категорията "Специализиран сайт" са порталите за медицински работници (Jobs4Medical) и инженери (JustEngineers), а в раздела за най-добра агенция за подбор на персонал - Adecco, чиято компания Ajilon Consulting подбира кадрите за Hewlett Packard в България. За награда в категорията "Най-добър сайт на работодател" ще се борят най-големият работодател на Острова - Националната здравна служба - и компанията за потребителски стоки Unilever. В категорията "Сайт на специализирано издание" са намерили място списания за адвокати (The Lawyer), инженери (The Engineer) и учени (New Scientist).

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK