ЕК ще наеме на работа още директори от новите страни-членки

На снимката: Входът на сграда "Карл Велики" на ЕК, Брюксел.<br />

© © European Сommission

На снимката: Входът на сграда "Карл Велики" на ЕК, Брюксел.Предстои да бъдат публикувани свободни работни места за висши ръководни длъжности в Европейската комисия (ЕК) за граждани от България, Литва, Полша, Румъния, Словакия и Чехия, съобщиха от пресслужбата на ЕК.Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски институции и организации
Пътуване - интересни европейски места, фестивали и събития

На 28 май ЕК ще публикува свободни работни места за директори на генералните дирекции "Конкуренция", "Селско стопанство и развитие на селските райони", "Бюджет" и за Съвместния изследователски център и Службата за публикации на ЕС.
На 9 юни Еврокомисията ще публикува свободни работни места за главни съветници. Те ще бъдат за Правната служба, Службата за сътрудничество EuropeAid и генералните дирекции "Научни изследвания", "Енергетика" и "Устен превод".


След разширяването на Европейския съюз (ЕС) от 2004 и 2007 ЕК пое ангажимент да подкрепя активното наемане на граждани от 12-те нови държави-членки в своите служби, включително на висши ръководни длъжности.


Този процес бе подкрепен от въвеждането на преходен период, през който наемането ще бъде улеснено. За 10-те държави-членки, които се присъединиха към ЕС през 2004, този период изтича на 31 декември 2010. Подобен период бе определен и за България и Румъния, като той изтича на 31 декември 2011.


Повече информация за свободните длъжности може да намерите тук.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK