ЕС ще търси служители сред най-добрите студенти в Европа

ЕС ще търси служители сред най-добрите студенти в Европа

© Георги КожухаровЗа първи път от тази година Европейският съюз (ЕС) ще приема кандидатури за работа на студенти в последен курс на бакалавърската им степен, обяви пресслужбата на Европейската комисия.


В сряда започва втората ежегодна кампания "Работа в институциите на ЕС" за набиране на служители за категорията "администратор". Очаква се след процедурата за подбор през 2011 г. в евроинституциите да постъпят около 300 кандидати.


Променен е процесът на оценяване, голяма част от който вече ще се провежда на всички 23 официални езици. Така за първи път кандидатите ще държат тестовете за словесно-логическо, математико-логическо и абстрактно мислене на езика, който владеят най-добре.
Наред с това Европейската служба за подбор на персонал (EPSO) ще прави разлика между кандидати, които са завършили висше образование наскоро, и кандидати с професионален опит. По този начин кандидатите с поне шест години опит в съответната област могат да бъдат назначени на по-висока начална степен.


Брюксел направи подобрение и по отношение на скоростта и ефективността на процеса на кандидатстване. С него големите по мащаб процедури за подбор ще отнемат 10 месеца в сравнение с 2 години по предишната система. По-малките процедури са съкратени до 6 месеца.


Целта на промените е да се привлекат най-добрите студенти и висшисти в Европа, които да работят в областта на правото, икономиката и политиката. Според Комисията те ще позволят на ЕС да се конкурира с най-големите работодатели в публичния и частния сектор.


Проявяващите интерес могат да намерят повече информация и да се регистрират по електронен път на уебсайта www.eu-careers.eu. Срокът за регистрация приключва на 14 април 2011 г.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK