Правната служба на Съвета на ЕС търси директор

Снимката се разпространява под лиценза на <a href="http://creativecommons.org/about/" target="_blank">Creative Commons</a>.

© dimnikolov

Снимката се разпространява под лиценза на Creative Commons.Правната служба на Съвета на Европейския съюз обяви свободно място за длъжността директор (AD 1). Местоработата е в Брюксел.


Директорът оглавява дирекция "Правосъдие и вътрешни работи"  в правната служба на Съвета. От избрания кандидат се очаква да допринесе за развитието и напредъка на законодателството на ЕС в областта на правосъдието и вътрешните работи.


Работата на одобрения кандидат ще се състои в следните задачи:
—  под ръководството на генералния директор да ръководи поверената му дирекция и да организира нейните дейности, да подпомага и мотивира служителите в тяхната работа


—  по собствена инициатива или при поискване да предоставя на съвета,  корепер или други подготвителни органи, както и на генералния секретар на съвета насоки и писмени или устни становища на високо ниво по правни и институционални въпроси


—  да съветва председателството и/или Генералния секретариат на съвета по правни аспекти на досиетата с цел да допринесе за намирането на решения от съответните органи,  които са правно издържани,  и да ръководи проучвания на високо равнище във връзка с областите на компетентност на дирекцията


—  да представлява службата си на равнище директори в Генералния секретариат на съвета и извън него,  по-специално в отношенията с председателството,  както и в отношенията с останалите институции и други.


Изисквания


Кандидатите трябва да са граждани на една от държавите - членки на Европейския съюз.


Полученото от тях образование следва да отговаря на завършено висше образование, удостоверено с диплома, с обичайна продължителност на обучението от най-малко четири години или образователно равнище, което отговаря на завършено висше образование, удостоверено с диплома, с обичайна продължителност на обучението от най-малко три години и опит в тази област от най-малко една година.


От тях се изисква да имат най-малко петнадесетгодишен професионален опит, най-малко пет години от който трябва да са ръководили голяма административна структура и действително да са изпълнявали управленски и организационни задължения.


Познанията, свързани с правосъдието и вътрешните работи, са от изключително значение за работата.


Задължителни са отлично владеене на един от официалните езици на Европейския съюз и задоволително владеене на друг официален език, така че да може да изпълнява задълженията си. На практика, предвид обхванатите области на дейност, е необходимо да се владеят най-малко френски и английски език.


Кандидатстване


Желаещите да кандидатстват трябва да изпратят  формуляр-заявление, мотивационно писмо заедно с подробна автобиография на английски или френски език и документи, удостоверяващи дипломата(ите)  и професионалния опит (само фотокопия).


Ще бъде съставена консултативна комисия за подбор, която да подпомага органа по назначаването при вземането на решение за избора и която да отговоря за изготвянето на списък с най-добрите кандидати.


Краен срок: 12 януари 2012 г.


Допълнителна информация


Допълнителните изисквания и насоки за кандидатстване можете да намерите в Официалния вестник на ЕС, брой С 361А от 10 декември 2011 г.

Коментари (5)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на gallodoro
  gallodoro
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Този текст отгоре смятам, че би било по-уместно да се публикува сред обявите за "работа в чужбина".

 2. 2 Профил на solen
  solen
  Рейтинг: 500 Весело

  До коментар [#1] от "gallodoro":

  Що бе, добре си е и тука.
  Да става норма да има и конкурси за директори. Стига шуробаджанашки истории.
  После - що сме на тоя хал...

  Ами затова

 3. 3 Профил на gorskia
  gorskia
  Рейтинг: 506 Неутрално

  много български съдии и прокурори стават за тази длъжност. след 1 година техни съвети, няма да е нужна следваща криза за да се разпадне ЕС - всички ще се разбягат през глава.

  gorskia
 4. 4 Профил на прашинка
  прашинка
  Рейтинг: 672 Весело

  Остава и директор да търси правна служба.

  Красотата ще спаси света. А злобата ще закопае форумците на "Дневник".
 5. 5 Профил на kokoroko
  kokoroko
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Който и да сложат ние пак ще го заобикаляме ... !!!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK