Службата за хармонизация във вътрешния пазар набира членове на апелативните състави

Службата за хармонизация във вътрешния пазар набира членове на апелативните състави

© ReutersСлужбата за хармонизация във вътрешния пазар набира кандидати с цел съставяне на резервен списък за попълване на две длъжности за членове на апелативните състави.


Членовете на апелативните състави разглеждат дела и изготвят решения по жалби срещу решения от първа инстанция на Службата (проверка на марки, възражения, отмени или обявявания в недействителност на дизайни). Решенията се изготвят от съвет от трима членове, оглавяван от председател.


В изпълнението на задълженията си членовете се подпомагат от правен помощник и административен персонал. От всеки член ежегодно се очаква да изготви 130 проекторешения и да участва като трети член в изготвянето на решения по приблизително 250 други дела.
Членовете на апелативните състави се назначават за срок от пет години от Административния съвет на Служ­бата. Този мандат може да бъде подновен за допълнителен срок от пет години или до навършване на пенсионна възраст, ако тази възраст е навършена по време на новия мандат. Датата, предвидена за поемане на служебните задължения, е в периода 2013/2014 г.


На избраните кандидати ще бъде предложен петгодишен трудов договор (продължителността на мандата на член на апелативните състави) като срочно нает служител. Основната месечна заплата, съответстваща на първата стъпка от тази степен, понастоящем е 9 115.76 EUR.


Изисквания


Избраният кандидат трябва да бъде гражданин на държава членка на Европейския съюз. Необходимите минимална квалификация и стаж са:


—  образователна степен, която съответства на завършено университетско обучение, удостоверено с диплома, когато обичайната продължителност на университетското обучение е четири или повече години, или образователна степен, която съответства на завършено университетско обучение, удостоверено с диплома и професионален стаж от не по-малко от една година, когато обичайната продължителност на университет­ ското обучение е не по-малко от три години,


—  към крайната дата за подаване на кандидатурите, не по-малко от 15 години професионален стаж, съответ­стващ на категорията на длъжността и придобит след датата на посочената по-горе образователна степен, като минимум пет години от този стаж трябва да са натрупани в областта на интелектуалната собственост, и по-конкретно в областта на марките и дизайните,


—  задълбочени познания по един от официалните езици на Европейския съюз и задоволителни познания по втори език. Един от тези езици трябва да е един от петте езика на Службата, а именно испански, немски, английски, френски и италиански.


Кандидатстване


За предпочитане е кандидатурите да се подават по електронна поща на адрес ABBCIF@oami.europa.eu, като се попълни формулярът за кандидатстване, достъпен на уебсайта на Службата.


Освен това поканените на интервю кандидати следва до момента на интервюто да са предоставили съответните подкрепящи документи във връзка с посочените основни изисквания, както и с други заявени от тях форми на квалификация и стаж.


Подборът се извършва под контрола на Административния съвет на Службата. Комисия за предварителен подбор, назначена от Административния съвет, извършва предварително пресяване на кандидатурите, с цел да направи оценка на допустимостта и да реши кои кандидати да бъдат поканени на интервю или на други тестове.


С приключване на процедурата по подбор успешно издържалите кандидати ще бъдат включени в списък с резерви от максимум 4 лица. Без да се дават гаранции, включването в списъка означава, че на кандидатите може да бъде предложен договор за срочно нает служител в зависимост от нуждите на Апелативните състави. Списъкът с резерви ще бъде валиден до 31 декември 2014 г.


Краен срок: 14 декември 2012 г.


Допълнителна информация


Пълният текст на обявата можете да намерите в Официалния вестник на ЕС, брой C 352 A от 16 ноември 2012 г.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK