Центърът на ЕС за мониторинг на наркотиците и наркоманиите търси директор

Центърът на ЕС за мониторинг на наркотиците и наркоманиите търси директор

© ДневникЕвропейският център за мониторинг на наркотиците и наркоманиите обяви свободно работно място за длъжността директор.


Задълженията на директора включват по-конкретно:


- подготовката и изпълнението на решенията и програмите, приети от управителния съвет
- текущото управление
- подготовката на работните програми на центъра
- управлението на всички въпроси, свързани с персонала, и други.
Изисквания


Кандидатите трябва да бъдат граждани на държава - членка на Европейския съюз, и да имат:


- образователно равнище, което съответства на пълен курс университетско образование, удостоверено с диплома, когато нормалната продължителност на обучението е четири или повече години, или


- образователно равнище, което съответства на пълен курс университетско обучение, удостоверено с диплома, и подходящ професионален опит от поне една година, когато нормалната продължителност на университетското обучение е най-малко три години (този едногодишен професионален опит не може да бъде включен в изисквания по-долу професионален опит, придобит след получаване на дипломата).


Изискват се най-малко 15 години професионален опит, натрупан след придобиване на изискваните по-горе квалификации като най-малко пет години от този 15-годишен професионален опит трябва да е придобит на висша ръководна длъжност.


Кандидатите трябва да владеят задълбочено един от официалните езици на ЕС и да имат задоволителни познания по още един от тези езици.


Кандидатстване


За процедурата за подбор ще бъде сформирана комисия за предварителен подбор. Тя ще покани на интервю кандидатите, чийто профил отговаря най-добре на специфичните изисквания на длъжността и които са били подбрани въз основа на техните постижения и критериите, посочени по-горе.


След това подбраните от комисията кандидати ще бъдат поканени на интервю с Консултативния комитет по назначенията (ККН) към Европейската комисия и ще участват в целодневна оценка по модела "център за оценяване", извършвана от външни консултанти за подбор на кадри. Кандидатите, подбрани от ККН, ще бъдат поканени на интервю със съответните комисари.


Ако желаете да кандидатствате, трябва да се регистрирате онлайн.


Краен срок: 15 ноември 2013 г.


Допълнителна информация


Подробности за изискванията и процедурата по кандидатстване можете да намерите в Официалния вестник на ЕС, брой C 299A от 15 октомври 2013 г.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK