Службата за подбор на персонал на ЕС търси юрист-лингвисти

Службата за подбор на персонал на ЕС търси юрист-лингвисти

© Цветелина Ангелова, КапиталЕвропейската служба за подбор на персонал (EPSO) организира конкурси на общо основание за съставяне на списък за бъдещи назначения на юрист-лингвисти (AD 7).


EPSO/AD/271/13 — Юрист-лингвисти с датски език (DA)
EPSO/AD/272/13 — Юрист-лингвисти с немски език (DE)
EPSO/AD/273/13 — Юрист-лингвисти с английски език (EN)
EPSO/AD/274/13 — Юрист-лингвисти с ирландски език (GA)


Конкурсите имат за цел да се съставят списъци на издържалите, от които да се набират служители за попълване на свободни работни места в Европейския парламент и в Съвета.
Юрист-лингвистите проследяват законодателните процедури и могат да участват в тях в качеството си на консултанти. Освен това те проверяват езиковото и правното съответствие на законодателни текстове на езика на конкурса, които вече са преведени и редактирани, спрямо останалите езикови версии на тези текстове.


Изисквания


Кандидатите трябва да са гражданин на държава членка на Европейския съюз. Изискванията за необходимите квалификации и дипломи можете да намерите в Официалния вестник на ЕС, брой C 321 A от 7 ноември 2013 г.


Кандидатстване


Трябва да се регистрирате по електронен път, като следвате процедурата, описана на уебсайта на EPSO, и по-специално в упътването за регистрация. Тестът и изпитът по превод се провеждат на компютър и се организират от EPSO.


Краен срок: 10 декември 2013 г.


Допълнителна информация


Подробности можете да намерите на интернет страницата на EPSO.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK