Еврокомисията търси изпълнителен директор на съвместното предприятие Shift2Rail

Еврокомисията търси изпълнителен директор на съвместното предприятие Shift2Rail

© ReutersЕвропейската комисия обявява конкурс за изпълнителен директор (срочно нает служител — степен AD 14) на съвместното предприятие Shift2Rail. То е със седалище в Брюксел и е публично-частно партньорство между Европейския съюз и железопътния сектор.


Изисквания


Кандидатите трябва да бъдат граждани на държава членка на ЕС, или на държава, асоциирана към Рамковата програма "Хоризонт 2020". Те трябва да бъдат в състояние да изпълнят целия петгодишен мандат, преди да достигнат пенсионна възраст. За срочно наетите служители на ЕС навършването на тази възраст е определено за края на месеца, през който лицето навършва 66 години.
Изисква се диплома за завършено университетско образование, при нормална продължителност от четири или повече години. Или университетска диплома и подходящ професионален опит от поне една година, когато нормалната продължителност на университетското образование е най-малко три години.


Нужен е професионален опит от най-малко 15 години след дипломирането, като най-малко пет години от този опит трябва да са придобити на висша ръководна длъжност.


Кандидатите трябва да владеят задълбочено един от официалните езици на ЕС и на задоволително равнище още един от тези езици в степента, необходима за изпълнението на техните задължения.


Кандидатстване


Желаещите трябва да се регистрират на тази уебстраница и да следват указанията за различните етапи от кандидатстването. За да попълнят своята кандидатура, трябва да предоставят автобиография и да попълнят онлайн мотивационно писмо (до 8 000 знака). Те трябва да бъдат написани на английски, френски или немски език.


Изпълнителният директор ще бъде назначен от управителния съвет на Shift2Rail по предложение на Еврокомисията.


Краен срок: 22 септември 2014 г.


Допълнителна информация


Подробности за изискванията може да прочетете в Официалния вестник на ЕС, брой CA 242/1 от 25 юли 2014 г.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK