Работодатели от всички сектори ще търсят кадри на 20-ите "Национални дни на кариерата"

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Работодатели от всички сектори ще търсят кадри на 20-ите "Национални дни на кариерата"


Най-големият кариерен форум в страната "Национални дни на кариерата 2021" започва виртуално на 8 април от 11:00 часа. До 17:00 часа всеки търсещ работа или стаж в утвърдени компании може да се включи безплатно (само срещу предварителна регистрация) в събитието. Генчо Керезов, заместник-кмет по дигитализация на Столична община и Светлозар Петров, управител на HR компания и кариерен сайт JobTiger, ще открият официално форума и ще отбележат старта на пролетния лов за търсене на работа и стаж.


Участие в него са заявили над 40 фирми, опериращи във всички бизнес сектори, както и две агенции, предлагащи кариерни възможности в Австрия. Свободните позиции са с фокус работа за студенти и млади специалисти.


За 20-а поредна година форумът ще даде шанс на хиляди младежи да установят контакт с представители на водещи фирми в България и да проведат разговори за предоставяните от тях кариерни възможности. Специалистите по подбор, от своя страна, ще могат да разгледат предварително качената от кандидатите информация (кратко представяне, СV, линкове към профили в LinkedIn и др.) и да насрочат срещи със студентите и младите специалисти, които отговарят на техните търсения. На 8 април срещите ще са само виртуални, като интервютата за работа или стаж ще са в предпочитан от участниците формат: чат, аудио или видео разговор.
В програмата на форума са включени и презентации от изложители. Засега такива са заявени от Kaufland (темата е "Перфектният кандидат в новата реалност"), от TELUS International Europe (най-големия работодател в BPO сектора в страната) и от Международната награда на херцога на Единбург в България с темата "Готови за света".


След виртуалното си начало на 8 април, 20-ите юбилейни "Национални дни на кариерата" ще продължат и през май с традиционните за форума срещи на живо, организирани в различни академични градове в страната.


Повече за най-мащабното кариерно събитие в България, можете да прочетете на: national.careerdays.bg

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK