България продължава да е на опашката по доходи в ЕС

Три години след влизането си в Европейския съюз България продължава да е на опашката по доходи не само сред останалите членки, но и сред съседите си на Балканите. През 2009 г. средната заплата у нас е била 302 евро, показват данните на Виенския институт за международни изследвания. По този показател от страните на Балканския полуостров България изпреварва единствено Албания и значително изостава от северната си съседка Румъния, с която беше приета заедно в ЕС през 2007 г.


Негативната тенденция се подсилва от данните на Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ, които показват, че всяко пето домакинство у нас живее под границата на бедността, или с под 95 евро на месец на човек. Данните на профсъюза се подкрепят и от Министерството на труда и социалната политика, според което през 2008 г. една пета от населението на България живее около равнището на бедност. Според статистиката в държавите от Европейския съюз този дял е средно 17%.


Същевременно икономическите експерти на синдикалната организация изчислиха, че за да покрива всичките си разходи, едно четиричленно семейство от двама възрастни и две деца през март 2010 г. се е нуждаело от около 980 евро, което е с 2.1% повече спрямо същия период на миналата година. Според синдикатите едва 11 на сто от домакинствата у нас обаче надвишават този стандарт.
Данните на Националният статистически институт показват, че българите обедняват и свиват все повече потреблението си. През декември 2009 г. на всяко домакинство е разполагало средно с по около 415 евро, което е с около 60 евро по-малко спрямо същия месец на предходната година. Въпреки че традиционно разходите за храна са най-голямото перо от семейния портфейл, официалната статистика отчита, че те намаляват. Това означава, че хората купуват по-малко или по-евтини, но некачествени продукти, отбелязват експертите. Намаляват и разходите за облекло и обувки, за обзавеждане и поддръжка на дома и транспорт. В същото време макар и незначително са се увеличили парите, похарчени за алкохол и цигари, както и за здравеопазване.


Синдикатите отбелязват и друга тревожна тенденция - че около 636 хил. души, или близо една трета от всички наети в България, попадат в контингента на "работещите бедни", тъй като средната заплата в техните отрасли е значително по-ниска от тази за страната. В тази категория попадат работещите в производството на облекла, на дървен материал, ресторантьорството, обслужването на сгради и озеленяването. Данните на НСИ показват, че средните възнаграждения в здравеопазването и образованието са около 350 евро четвъртото тримесечие на 2009 г. За същия период най-високи средни заплати, по около 690 евро, са получавали заетите в икономическите дейности "Финанси и застраховане" и "Производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия".


Основните причини за обедняването на българите през миналата година са забавянето, замразяването и дори намаляването на заплатите в много предприятия в държавния и частния сектор, както и стръмно нарастващата безработица. През последните 18 месеца хората без работа се увеличиха с около 160 хил., а делът им надхвърли 10% от икономически активното население. Въпреки намаления бюджет за програми за субсидирана заетост през тази година министърът на труда Тотю Младенов заяви, че това ще се компенсира от новите операции от оперативната програма "Развитие на човешките ресурси". Последната програма, започна в началото на март и предвижда 65 хил. безработни да преминат курсове по квалификация, след което 52 хил. от тях да започнат работа.


Заради финансовите проблеми през последните месеци правителството отложи една от мерките за подпомагане на друга уязвима група от обществото - пенсионерите с най-ниски доходи. От 1 юли възрастните над 75 години, които получават до 300 лв., трябваше да вземат добавки към пенсиите си. Преди седмици обаче кабинетът реши да я отложи и да пренасочи средствата за нея за плащане на други социални помощи.

Ключови думи към статията:

Коментари (67)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на XXX
  *****
  Неутрално

  Те това е новина! Като че ли не знаем, че сме на последно място по доходи в ЕС. Въпросът е до кога ще държим последното място. Може би сме абонирани за него.

 2. 2 Профил на БСП на бунището
  *****
  Неутрално

  Не само трябва това да се пише и да се припомня, но и да се посочат виновниците за това положение, а това са БСП и комунистите в България.
  БСП И КОМУНИСТИТЕ СА ВИНОВНИ ЗА ТОВА,ЧЕ СМЕ НАЙ-БЕДНИ В ЕВРОПА.
  БСП И КОМУНИСТИТЕ ТРЯБВА ДА ПОНЕСАТ СВОЯТА ОТГОВОРНОСТ ЗА ТОВА,ЧЕ ДОКАРАХА БЪЛГАРИЯ ДО ТОВА НЕЗАВИДНО ПОЛОЖЕНИЕ, ДА СМЕ НАЙ-БЕДНИ И КОРУМПИРАНИ В ЕВРОПА.

 3. 3 Профил на lol
  *****
  Любопитно

  Интересно при напълно декларирани доходи къде в класацията бихме се подредили...

 4. 4 Профил на ////
  *****
  Гневно

  Въпреки че е 3 пъти по-голяма от нас, допреди 20 години Румъния беше много по-зле от нас... при бай Тошо ако не друго поне имаше производство и заводи, имаше и работа.. а сега виждате докъде го докарахме...аман от тъпи комунисти и псевдодемократи!!

 5. 5 Профил на Любопитен
  *****
  Любопитно

  Нали сем най-бедни в Европа?
  А ЗАЩО КАФЕНЕТАТА, БАРОВЕТЕ И КРЪЧМИТЕ НИ СА НАЙ-ПЪЛНИ В ЕВРОПА?


 6. 6 Профил на MAO
  *****
  Неутрално

  До коментар [#2] от "БСП на бунището":
  Забравяш ДПС. А те са найголямата и тлъста пиявица, от която едва ли някога ще се освободим. Смучат ни яко,а ние безропотно мълчим.

 7. 7 Профил на гражданин
  *****
  Гневно

  До коментар [#2] от "БСП на бунището":

  Аз по време на управлението на БСП не бях заможен, но вече съм наистина беден. Така е с много други хора. Факт!

 8. 8 Профил на 9905
  *****
  Неутрално

  Нищо ново!
  Обяснете като е криза защо заплатите падат, а цените растат?
  Защо има толкова безработни, коио си избират предложената работа?
  На кого му се превива гръб по 12 часа на ден за мизерно заплащане?
  Защо за повечето управляващи София е България?/ нищо против софиянци/

 9. 9 Профил на Мишел Куцузян
  *****
  Неутрално
 10. 10 Профил на A-B
  *****
  Неутрално

  Най бедната страна по доходи, но със най много Мерцедеси БМВ-та Аудита и други луксозни коли от глава на населението. Изводът е че сме с най голяма корупция в ЕС сигурно поне по този показател сме в топ 3, можеби ако се приборим по този показател стандартът ни ще се покачи доста рязко по ръст на приходите.

 11. 11 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  Има някаква грешка . До преди няколко месеца , бяхме отличници , а сега на опашката . Явно са ни лъгали , че сме отличници ....

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 12. 12 Профил на телеграфно
  *****
  Неутрално

  най-бездарната и социално неинтелигентна нация в европа

 13. 13 Профил на Да Винчи
  *****
  Неутрално

  Това е така и ще бъде така, докато българските икономически субекти не започнат да купуват технологии. Нищо няма да се промени, ако законотворците продължават да гласуват без приоритети нови закони. Например Закон за научните ордени (научни степени и звания), който поставят каруцата пред коня. Не може да има висок жизнен стандарт без материално производство и услуги с висока добавена стойност, без нематериални активи в счетоводните баланси на фирмите. Без наука в икономиката не може. Не може да се грижим за ордените и лампазите на доценти, професори и академици, без да е ясно какво дават на икономиката. Ето как го правят в САЩ: http://www.technologytransfertactics.com/content/university-patents

 14. 14 Профил на А
  *****
  Неутрално

  До коментар [#13] от "Да Винчи":

  "+" и от мен. Изпревари ме, в този дух мислех да пиша, но ти се справи по-добре.

 15. 15 Профил на Bar"Grogi" Redjep
  *****
  Неутрално

  МАО,не стига чe чатиш от моя комп безплатно,ами и глупости пишeш,мама ти пияна деба. Само ви хрантутя на вересия,деба идиотите ви гадни. Кога ли ще ми падне пердето.........

 16. 16 Профил на домашно куче
  *****
  Неутрално

  На опашката ли? Ха ха ха, не на опашката, а на онова дето пада от под опашката.

 17. 17 Профил на .....................
  *****
  Неутрално

  На опашката????????? И от нея отдавна сме се изпуснали!!!!!!!!

 18. 18 Профил на Suedlaender
  *****
  Весело

  Карай ! Важното е бюджетът да е балансиран .

 19. 19 Профил на 4erven
  *****
  Неутрално

  не се ядосвайте слънцето огрява и кучия гъз

 20. 20 Профил на хората са
  *****
  Неутрално

  Аз бих казал, че за това са виновни около 80% мързеливите хора и около 20% политиците. Все политиците са ви виновни. Знаете ли че има западни фирми в България които плащат по 20,000 лева на месец на западни служители защото няма кой да им свърши работата тук. То са кафета, то са отпуски, то са цигари.

 21. 21 Профил на do#12#
  *****
  Неутрално

  Абсолютно точно го написа. Само ще добавя към "бездарната и социално неинтелигентна нация"още и нация на която все някой и е виновен!

 22. 22 Профил на opa
  *****
  Неутрално

  По4на ли да ви се избистря картинката...

 23. 23 Профил на БЕРГ
  *****
  Неутрално

  Ето това е истинската новина, която трябва да е индикатор за всяко едно управление, всеки един министър. Какво ме топлят Наглите и тн. ПиАр-акции, обещанията на ББ и радостният оптимизъм на Хер Флик? 302 евро средна заплата и ОГРОМНО ИЗОСТАВАНЕ ОТ РУМЪНИЯ!!! Жалкото е, че с подобни идиоти на власт ще изоставаме все повече, защото румънците скоро ще излязат от кризата (имат 10 пъти повече производство от нас = свежи пари отвън), а ние ще се забатачваме все повече, защото чуждите инвеститори бягат от МУТРИ!

 24. 24 Профил на хо
  *****
  Неутрално

  До коментар [#5] от "Любопитен":

  Защото са с пъти по-евтини от европейските кафенета и барове, приятелю. И защото българинът няма как да пести (от 302 евро някак си е смешно...) и предпочита поне да се напие.

 25. 25 Профил на Манчо
  *****
  Неутрално

  Това е провокация на ДС ! Не вярвайте !
  Абе, на тези нали им отвориха досиетата . И още мърдат.......
  И сега кво- след 20 години сме гризнали дръвцето.
  Тато за 20 години направи човека Химко, Девня, АЕЦ , магистрали, мостове, университети, които още не могат да докрадат, а ние сред 20 години - последни по всичко в Европа.

 26. 26 Профил на Armani
  *****
  Неутрално

  Господ (правителството също) дава, но в кошара не вкарва. Мързеливият българин е факт. Крадливите правитлства също. Но все пак тежестта е на мързела. За факторът образование няма смисъл да споменавам, интернет пространството е пълно с Убразовани млади хора, които кОпуват разни неща, Убесняват други и т.н. За тъпият и неграмотен българин и 302 евро е постижение, с нарастване процента на добре Убразованите и кОлтурни роми (и други отпадъци), тази стойност ще върви в една посока - намаляване. И смяната на Дедо със Сергей, после с Боко, Чоко и пр. до пълно обезумяване няма да помогне. Надежда няма или пък аз съм твърде черноглед за да я видя.

 27. 27 Профил на тото
  *****
  Весело

  Може би трябва да се уточни 302 евро брутна средна заплата?..............По времето на Костов се срамувахме да ни сравняват с Румъния, а сега.....Ква я мислехме, ква стана?

 28. 28 Профил на Mai Tai
  Mai Tai
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  до Армани
  Стой си при арманито и не обиждай сънародниците си. Ако поживееш в която и да е страна с висок стандарт ше видиш че сънародниците ти нито са по-тъпи, нито по-необразовани. Значи проблемът е друг - в тези от елита, които ни окрадоха и продължарат да ни дерат кожа от гърба. Ама ти явно не си живял по-далеч от Калотина. Трябва да ти проверят данъците да видим от кои си и откъде ти е арманито.

 29. 29 Профил на марто
  *****
  Неутрално

  До коментар [#28] от "nureto":

  армани е прав!
  сънародниците ни трява да си извадят главата от задника и да проумеят какво точно е българина.
  а стига измишльотини и митове какви сме тарикати.

 30. 30 Профил на стивън
  *****
  Неутрално

  До коментар [#2] от "БСП на бунището":

  А герб? Те нямат вина? Те вдигат заплатите, ама лошият Сергей ги сваля! Малоумник си ти ! Айде герб на боклука!

 31. 31 Профил на демонстрация
  *****
  Любопитно


  "Анонимен потребител
  do#12#
  Неутрално

  * 21
  * 19:18
  * 28 апр, 2010

  Отговор


  Абсолютно точно го написа. Само ще добавя към "бездарната и социално неинтелигентна нация"още и нация на която все някой и е виновен! "

  ~~~
  на този индивид са му виновни тези,на които "все някой им е виновен"

 32. 32 Профил на Гилгамеш
  Гилгамеш
  Рейтинг: 1366 Гневно

  Така ще е, докато продължаваме да привличаме инвеститорис аргумента, че тук работната ръка била мноооого евтина. Но и ние сме си за бой, оставихме се да работим за без пари. Българска работа.

  Ако ББ беше президент на Египет => http://prikachi.com/images/27/4258027E.jpg
 33. 33 Профил на сартр
  *****
  Неутрално

  Доста тъпи разсъждения! Който и западняк да го поставиш да живее в българските условия2-3 години ще се самоубие! А ако трябва да живее 20 години, какво ще прави! На тия ,които казват,че българският народ е некадърен и мързелив, бих казал ,че са непоправими идиоти!

 34. 34 Профил на Гилгамеш
  Гилгамеш
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Ще ви дам един прост пример, но и вие участвайте. Направете сметка колко души работят в АЕЦ "Козлодуй" (всякакъв персонал), колко електроенергия се произвежда на калпак от този персонал и на каква цена се продава. После съпоставете данните с други страни. Ще видите, че българският инженер получава поне 3 пъти по малко от френския за една и съща работа. При това заплатите в нашия АЕЦ хич не са лоши по нашите стандарти. Защо? Не, това не е пазарна икономика, а някаква имитация. А и питам се, къде отиват спестените от заплати пари? Да има някаква прозрачност?

  Ако ББ беше президент на Египет => http://prikachi.com/images/27/4258027E.jpg
 35. 35 Профил на Dimiter USA
  *****
  Разстроено

  България е на 3-то място по корупция в Европа,
  ама ако си платим ще станем на 1-во място!!!

 36. 36 Профил на за революция
  *****
  Неутрално

  Абонирани сме още дълги години за последното място относно доходите.
  След като Бойко Борисов вдигне ДДС-то на 22-24% ще имаме още по-ниски разполагаеми доходи. Ние въобще не сме за европейска класация на доходи, а по-скоро за африканска.
  Бойко Борисов се готви с вдигането на ДДС да ни направи още по-бедни.

 37. 37 Профил на БЕРГ
  *****
  Неутрално

  До коментар [#32] от "Гилгамеш":

  А с какво друго да ги привлечеш чуждите инвеститори тук? С уникалната за ЕС инфраструктура? Или с корупцията? Или със загиващото образование = липса на квалифицирани кадри в бъдеще? Когато станем наистина привлекателно място за чужди производители и те започнат масово да строят фабрики тук (както в Румъния), тогава заплатата автоматично ще се повиши (както в Румъния), тъй като тя е функция на търсенето на работна ръка. Ако не вярваш - питай работниците в "Либхер" - Радиново. И иди на тях да обясняваш, колко са лоши чуждите инвеститори. Дано такива като теб се светнат по-бързо, че Кауфланд и Плюс НЕ ПРОИЗВЕЖДАТ НИЩО и не са представителна извадка за чужд инвеститор. Производство, батка, производство. Щото без него фалираме в следващите 12 месеца, без значение, какви глупости ти разправя Хер Флик и колко показни акции ще направят ББ и ЦЦ.

 38. 38 Профил на Европеец
  Европеец
  Рейтинг: 502 Неутрално

  До коментар [#2] от "БСП на бунището":

  Абсолютно вярно !

  Трагедията е, че повече от половината са натиснали '-' на мнението ти !
  20 години българинът не схваща откъде му идват проблемите !

  "Освен това мисля, че Картаген(Русия) трябва да се разруши." Marcus Porcius Cato Censorius
 39. 39 Профил на GERB I BORISOV - LOBISTI
  *****
  Неутрално

  Това е така ,защото пак ни управляват еднолично.

 40. 40 Профил на ама
  *****
  Неутрално

  Да ама по брой чиновници и по разходи съвсем не е!

 41. 41 Профил на bat-plamen
  *****
  Гневно

  ТАКА ЩЕ СИ ОСТАНЕМ...НАЍЙ-ГОЛЕМИТЕ БЕДНЯЦИ В ЕВРОПА!!!И ЗА ВСИЧКО ТОВА СА ВИНОВНИ ОНЕЗИ ПРЕСТЪПНИЦИ,КОИТО ОТ 20 ГОДИНИ ПРАВЯТ "ПРЕХОДА"!!!

 42. 42 Профил на киро
  *****
  Неутрално

  бедни ама примерно чиновници обикновенни писарушки общински,държавни особенно в министерството на земеделието чиновници абе МАЛКО ВЗИМАЛИ А да взимат ама къщи палати луксозни коли скъпи екскурзийки ама ебеш ли го то откъде е!??

 43. 43 Профил на we4en prehod
  *****
  Неутрално

  Наи-големият проблем са феновете, които крепят омразните неототалитарни политици и практики в БГ.
  А да не забравяме, че има и твърди фенове.
  Ееееееееее, такава шизофрения е неизлечима.

  Е, може би един по-серьозен глад?
  Да се надяваме!

 44. 44 Профил на 079
  *****
  Неутрално

  Скоро излезе инфо, че издръжката на армията(един стадион), струва на всеки от нас 200 лв. месечно!? Зарекох се да направя сметка и за администрацията. Тогава ще си проличи къде се губят по-високите ни заплати. Да не забравяме перо "к*рви" на чорбаджиите, и факта че от 10 произведени в света поръчкови мерцедеса два се оказаха в БГ.

 45. 45 Профил на гдсг
  *****
  Гневно

  В България богати са само държавните служители !

  Хем лапат всеки месец заплати, хем крадат - и няма фирми, няма данъци - Кой бизнесмен вади дневния надник на един митничар или данъчен ? Никой !

 46. 46 Профил на znaesht
  *****
  Неутрално

  Доходите са едно, а цените са съвсем друго нещо: електроенергията например е 2 пъти по-скъпа в Румъния.

 47. 47 Профил на ghfg
  *****
  Неутрално

  бедняците,мизерниците,просяците,лъжците,проститутките,обирджиите,наглеците и т.н. и т.н. на Европата=българи!
  това е известното име на България по Европа и света...сърдете се на белите хора които виждат българите,такива каквито са...Има изключения,но .като цяло катинката е тази-но лидерите партийни са богаташи и "честни".....някакъв уникален БГ абсурд световен!!

 48. 48 Профил на VIVA_BG
  VIVA_BG
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Въобще не им завиждайте на румънците за две години си удвоиха държавния дълг от 14 на 28 милиарда евро и от там им идват по-високите заплати ама в бъдеще това ще им излезе през носа Ако се отчита българският фискален резерв то румънската задлъжнялост на глава от населението е 4-5 пъти по висока в сравнение с това което тежи на българите Нека им се порадват но ще им е за кратко Това не е пътя Трябва по някакъв начин да изчистим паразитите от полицията администрацията и армията и то не тези от администрацията които вършат работа по гишетата а тези дето им се правят началници със средна работна заплата от 1950 лева

  БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ БЪЛГАРИЯ !
 49. 49 Профил на баси тъпака
  *****
  Неутрално

  До коментар [#46] от "znaesht":

  Аааахаха, моля те, спри да говориш глупости. Хранителни продукти, цигари, квартири, транспорт в Румъния са на същите цени, както в България. Горивото по бензиностанциите - също. Плащат ли ти, за да пишеш простотии или какво?

 50. 50 Профил на Да беее
  *****
  Неутрално

  До коментар [#48] от "VIVA_BG":

  То на другите все в бъдеще им излиза през носа, а на нас - все в настояще.

 51. 51 Профил на L M
  *****
  Разстроено

  . Да сега сме наи бедни и нищастни но не без надеждни и докато много повдигат рамене и мрънкат чакащи краят на държавите си и политическите си кариери България варви бавно почти незабележимо напред не пропада . Не е свършил светът има много време

 52. 52 Профил на VIVA_BG
  VIVA_BG
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#50] от "Да беее":

  Прав си! Само дето това настояще се точи вече над 100 години, откак съществува нова българска държава. Как пък за толкова време не се намери поне едно свестно управление, редуват се само буклуци и още по-голями буклуци. Явно вината си в нас като народ.
  Относно това че циганите плъзнали по европа и разваляли “имиджа” на българина - въобще не ме интересува какво мислят паразитите на запад. За мен този процес е историческа справедливост. Турците ги заселваха съзнателно по нашите земи, за да съсипят българската индентичност. Нека сега германци италианци и французи да видят малко “цигания”.

  БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ БЪЛГАРИЯ !
 53. 53 Профил на олеле
  *****
  Неутрално

  До коментар [#51] от "L M":

  Знаеш ли, колко правописни / граматични грешки си направил само в няколко реда? 14!!! С такъв народ - бъди сигурен - България се срива със скоростта на светлината.

 54. 54 Профил на L M
  *****
  Гневно

  До коментар [#53] от "олеле":

  Знаеш ли кво дреме ми на хуя

 55. 55 Профил на a niakoi da znae
  *****
  Неутрално

  случаино друга държава в Европа Защо се учудвате на последното място, не само в Европа ни и в "белият свят"

 56. 56 Профил на georgedailiev
  georgedailiev
  Рейтинг: 171 Неутрално

  Това отдавна не е новина .. Но аз за друго се зачудих. Средна заплата от 302 евро ? В София и Варна може и горе долу толкова да се получава.. Ала това не е БЪЛГАРИЯ .. Особено в малките и необластните градове. Там е късмет ако ВЪОБЩЕ работиш и хората се радват и на 300 400 ЛЕВА... Камо ли ти 302 евро..

 57. 57 Профил на Ганю
  *****
  Любопитно

  Да ама, кой е на 1-во място по броя и блясъка на мерседесите на глава (бостанска тиква)?

 58. 58 Профил на h
  *****
  Неутрално

  До коментар [#10] от "A-B":

  Ами не сме, приятелю, с най-много Мерцедеси и БМВ-та на човек от населението. Че има много, много са, но е илюзия да си мислим, че някак си статистиката лъже. Най-бедни сме - и ако си пътувал напред-назад ще видиш, че и мерцедесите ни са едни такива, а и БМВ-тата. Та, sorry, и потова сме зле.

 59. 59 Профил на Ганю
  *****
  Неутрално

  До коментар [#58] от "h":

  Истината комай е далеч по-тъжна. Чувал съм, че в Албания средния доход бил над $500 (преди няколко години), а средната пенсия в Сърбия е $1,000 .. та, не най-бедни в ЕС, а в цяла Европа!

 60. 60 Профил на тиквата
  *****
  Весело
 61. 61 Профил на dishwasher
  *****
  Весело

  До коментар [#28] от "nureto":

  Познавам много българи ,установили се постоянно в чужбина. Повечето не пробиват много, но и малко са тези, които не успяват. В общи линии, задоволително се справят. Значи на ниво индивиди, ние не сме с нищо по-лоши (нито по-добри). Къде е тогава проблемът? Проблемът е, че една страна не е просто сумата от индивидите, които живеят в нея. Има неща като традиции и манталитет. И всъщност там е проблема. Като отидем на Запад всички малко или много започваме да се приспособяваме и поне външно възприемаме друг тип манталитет(има и такива, които не успяват, завръщат се като п*срани и после си избиват комплексите по форумите). Един вид инсталираме си друга операционна система. И изведнъж нещата стават по-лесни и по-приемливи. Значи проблемът не е в хардуера, а в операционната система. Тя явно е бъг-ава...

 62. 62 Профил на Ариец
  *****
  Неутрално

  Да ви го кажа в цифри, според финансовата служба в Германия има освобождение на доходите освен ако тези не са придобите в Германия( и др. държави като Франция, Холандия) до 15.000 лв на година, в Гърция( и др. държави) до 11.000 лв на година или 7.000 лв(България, Пакистан, Индонезия и т. н.)

 63. 63 Профил на Ариец
  *****
  Неутрално

  Днес имате късмет, чета ви за България издръжката за дете:
  Първа група Германия(Андора, Австралия, Белгия и др.): 7680€ на дете на година
  5760 € на дете на година в Гърция,Малта,Португакия,Киър и др.
  3840 € на дете на годинаБългария, Бразилия,Аржентина,Ботсуана,Чили,Коста Рика,Доминиканска република,Естония,Габун,Грнада,Йамайка,Хърватска,Латвия,Либанон,Науру,Мексико,Руска федерация,Турция,Южна Африка и още една дузина в обща група

 64. 64 Профил на tt
  *****
  Гневно

  политиците са виновни тяхната мама мръсна.

 65. 65 Профил на НИК
  *****
  Неутрално

  Минимална заплата в Румъния 153 евро.
  Минимална заплата в България 120 евро.
  Вдигнете минималната заплата като антикризисна мярка.

 66. 66 Профил на прочети
  *****
  Неутрално

  Ето тук може да прочете защо все още сме такава калпава държава :

  http://bgsviat.narod.ru/

 67. 67 Профил на Гънгъра
  *****
  Гневно

  Значи ако минат още 2 години все предните ще са виновни.Приемам го,но при условие,че сегашните правят нещо и то да се усети.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK